Hopp til innhold

Gunhild røk ut av Stjernekamp

– Jeg er litt glad jeg slipper hip-hop, sier en skuffet Gunhild Sundli etter å ha røket ut av Stjernekamp.

Gunhild Sundli

UTE: Gunhild Sundli ga mye energi i sin låt, men ikke nok til å sjarmere seerne.

Foto: Stjernekamp / NRK

I kveld var det duket for den årlige storband-kvelden, som ble en triumfferd for de fleste av deltakerne.

Gunhild Sundli, Tomine Harket og Steinar Albrigtsen havnet blant de tre svakeste etter at publikums stemmer var blitt talt opp.

Til slutt var det Sundli som måtte forlate konkurransen.

Hun var tydelig skuffet etter å ha mistet sin plass i konkurransen.

– Jeg er litt tom for ord akkurat nå. Men det blir godt å komme hjem og få litt tid der, sier Sundli når hun blir intervjuet av NRK, rett etter at kameraene har blitt skrudd av.

Sundli: – Vi er ganske tøffe!

Hun sang låten «Oh It's So Quiet», gjort verdenskjent av artisten Bjørk.

– Det er litt deilig å være ferdig også, for vi som er med utsetter oss for et ganske høyt press. Vi må liksom gjøre vårt aller beste i ganske utfordrende omstendigheter, sier hun og fortsetter:

– Vi er ganske tøffe!

Nå gleder hun seg til å komme hjem og fortsette med sin egen musikk.

– Det er jo det jeg satser på og synes er gøyest, så det blir godt å få fortsette med det. Jeg har et godt liv, sier Sundli og smiler.

Utenfor faresonen - igjen

Nicoline Berg Kaasin

SAFE ZONE: Nicoline Berg Kaasin holdt seg utenfor faresonen for tredje uke på rad. Neste uke skal hun ut i hip-hip-sjangeren.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Nicoline Berg Kaasin klarte for tredje gang på rad å være utenfor faresonen.

– Dette var deilig! Jeg har jobbet så utrolig hardt denne uken, så det var deilig å bare komme gjennom det, sier Kaasin.

– Nå har du holdt deg utenfor faresonen så langt. Begynner du å bli litt mindre nervøs hver gang stemmene skal telles opp?

– Nei! Absolutt ikke. Det er like ille hver gang.

– Hvordan skal du feire dette?

– Jeg skal ta meg en øl, hvis det er lov å si? Etter sist episode måtte jeg hjem og legge meg tidlig, siden jeg skulle opp tidlig neste dag. Det skal jeg forsåvidt i morra også, men jeg klarer ikke å legge meg helt ennå, sier Kaasin.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober