Gunhild røk ut av Stjernekamp

– Jeg er litt glad jeg slipper hip-hop, sier en skuffet Gunhild Sundli etter å ha røket ut av Stjernekamp.

Gunhild Sundli

UTE: Gunhild Sundli ga mye energi i sin låt, men ikke nok til å sjarmere seerne.

Foto: Stjernekamp / NRK

I kveld var det duket for den årlige storband-kvelden, som ble en triumfferd for de fleste av deltakerne.

Gunhild Sundli, Tomine Harket og Steinar Albrigtsen havnet blant de tre svakeste etter at publikums stemmer var blitt talt opp.

Til slutt var det Sundli som måtte forlate konkurransen.

Hun var tydelig skuffet etter å ha mistet sin plass i konkurransen.

– Jeg er litt tom for ord akkurat nå. Men det blir godt å komme hjem og få litt tid der, sier Sundli når hun blir intervjuet av NRK, rett etter at kameraene har blitt skrudd av.

Sundli: – Vi er ganske tøffe!

Hun sang låten «Oh It's So Quiet», gjort verdenskjent av artisten Bjørk.

– Det er litt deilig å være ferdig også, for vi som er med utsetter oss for et ganske høyt press. Vi må liksom gjøre vårt aller beste i ganske utfordrende omstendigheter, sier hun og fortsetter:

– Vi er ganske tøffe!

Nå gleder hun seg til å komme hjem og fortsette med sin egen musikk.

– Det er jo det jeg satser på og synes er gøyest, så det blir godt å få fortsette med det. Jeg har et godt liv, sier Sundli og smiler.

Utenfor faresonen - igjen

Nicoline Berg Kaasin

SAFE ZONE: Nicoline Berg Kaasin holdt seg utenfor faresonen for tredje uke på rad. Neste uke skal hun ut i hip-hip-sjangeren.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Nicoline Berg Kaasin klarte for tredje gang på rad å være utenfor faresonen.

– Dette var deilig! Jeg har jobbet så utrolig hardt denne uken, så det var deilig å bare komme gjennom det, sier Kaasin.

– Nå har du holdt deg utenfor faresonen så langt. Begynner du å bli litt mindre nervøs hver gang stemmene skal telles opp?

– Nei! Absolutt ikke. Det er like ille hver gang.

– Hvordan skal du feire dette?

– Jeg skal ta meg en øl, hvis det er lov å si? Etter sist episode måtte jeg hjem og legge meg tidlig, siden jeg skulle opp tidlig neste dag. Det skal jeg forsåvidt i morra også, men jeg klarer ikke å legge meg helt ennå, sier Kaasin.

Kulturstrøm

 • Slåsskamp på klassisk konsert

  En dame som raslet med tyggegummipapir under de svakeste partiene i Mahlers 5. symfoni, forårsaket regelrett slåssing under en konsert i Malmö i helgen. En publikummer rev fra henne posen, noe som førte til at kvinnen slo til mannen. Deretter utviklet det seg til slåssing mellom flere personer, melder Helsingborgs Dagblad.

  Tyggegummi
  Foto: Colourbox
 • Lister opp #metoo i norsk musikkliv

  Nettsteder for musikk verden over er daglig fulle av navn på musikere og dirigenter som er anklaget eller har mistet jobben på grunn av upassende seksuell adferd. I Norge er det ganske stille om saken. Nå har magasinet musikkultur tatt for seg noen av de få sakene som er offentlig kjent i Norge.

  Norges musikkhøgskole advarte mot professor
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Cello-legendes kunst under hammeren

  Auksjonshuset Sotheby's selger den private samlingen til den sovjetrussiske cellisten Mstislav Rostropovitsj og hans kone, sopranen Galina Pavlovna Visjnevskaja. Samlingen inneholder russisk kunst, musikkinstrumenter, smykker og møbler. Paret samlet gjenstandene etter at de emigrerte fra Sovjetunionen i 1974. Auksjonen foregår i London i november.

  Rostropovitsj og Visjnevskaja
  Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / Afp