Her er noen forslag til hva du kan fylle piknikkurven med i sommer.
Asparges, parmesan og spekeskinke
Skrell aspargesen og kutt av den nederste delen, ca. 2 cm. Kok aspargesen i mye saltet vann i 1-5 minutter avhengig av tykkelsen.
Avkjøl i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.La aspargesen renne av seg på et klede, og server med tynne skiver parmesan og spekeskinke.
Liten salat med vannmelon, tomat og fetaost
ca. 250 g vannmelon
ca. 250 g cherrytomater, gjerne gule og røde
100 g fetaost, smuldret
2 ss olivenolje
2 ss hakket frisk basilikum og/eller peppermynte
Skjær melonen i passende terninger og del tomatene i to.
Bland inn olivenolje, basilikum og mynte. Dryss over smuldret fetaost.
Rekerøre med dill
200 g rensede reker
1 dl majones
1 dl creme fraiche
2 hardkokte egg, hakket
1/2 rødløk, finhakket
rikelig med hakket dill
Bland alt sammen og pynt gjerne med litt rogn.
Saftige kyllinglår
4 kyllinglår
3 ss olivenolje
2 hvitløksfedd, presset
1 ss hakket salvie, timian eller rosmarin
salt og pepper
Bland olje, hvitløk, urter, salt og pepper sammen til en krydderolje. Pensle lårene med oljen og stek dem ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Godt brød, gjerne hjemmebakt focaccia (se tidligere oppskrift).
Fyll gjerne brødet med det pålegget du liker best. Hva med fiskeburger,remulade og tomat-guacamole og røkelaks
eller roastbeef,ruccolasalat og sterk sennep?
Ost
F.eks. Morbier, en halvfast deilig ost.Tørket frukt og nøtter er godt til.
Mango og ananas med mynte og lime sukker
1 mango
1/2 ananas
en håndfull rips
en håndfull peppermynteblader
4 ss sukker
revet skall av 1 lime
Skjær mango og ananas i passende biter. Gni sukker, mynte og limeskall sammen i en morter. Bland alt sammen i en bolle.