Hopp til innhold

Den Norske Opera har ansatt ny operasjef

Fredag presenterte Den Norske Opera & Ballett ny operasjef og ny musikksjef.

Operahuset i Bjørvika

NY OPERASJEF: Fredag klokka 13:30 presenterte Den Norske Opera & Ballett ny operasjef og ny musikksjef.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Fredag presenteres den nye operasjefen og den nye musikksjefen ved Den Norske Opera & Ballett.

Klokka 13.30 ble det kalt inn til pressekonferanse i Bjørvika der den nye operasjefen vil være til stede. Der vil også administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø og styreleder Anne Carine Tanum delta.

I pressemeldingen står det at den nye operasjefen og musikksjefen ble ansatt fredag.

Søkerliste

På tirsdag kom søkerlisten over hvem som ønsket å bli ny operasjef. Den inneholdt 42 navn fordelt på sju kvinner og 35 menn.

Med unntak to nordmenn, var de fleste søkerne fra utlandet.

Konflikt

I mai ble det klart at Per Boye Hansen ikke fikk fornyet tillit som operasjef når det fem år lange åremålet hans utløper sommeren 2017.

Operasjef Per Boye Hansen

BYTTES UT: Per Boye Hansen fikk ikke forlenget sitt åremål som operasjef ved Den Norske Opera.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Tidligere styreleder ved Den Norske Opera, Ellen Horn, gikk ut og sa det var samarbeidsproblemer som var bakgrunnen for at Boye Hansen ikke fikk fortsette som operasjef.

– Vi har fått bekymringsmeldinger fra ansatte, og de har vi gått grundig inn i og forsøkt å undersøke bakgrunnen for, sa hun.

Boye Hansen publiserte i sommer et syv sider langt åpent klagebrev på sin Facebook-side der han gikk hardt ut mot styret i Den Norske Opera.

NRK-kommentator Agnes Moxnes om operastriden

KONFLIKT: NRKs kulturkommentator Agnes Moxnes redegjør for konflikten som utspilte seg rundt Per Boye Hansen på Den Norske Opera, en av landets største kulturinstitusjoner.

  • Les også:
  • Les også:

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.