De skal finne Norges morsomste kollega

Ønsker du å gjøre ekstra stas på humørsprederen på arbeidsplassen din? I så fall vil vi høre fra deg.

Sommeråpent 2010

DE VIL VITE OM DINE KOLLEGER: Nitimen-programleder Synnøve Svabø (til venstre) og Nytt på Nytts Ingrid Gjessing Linhave skal finne Norges morsomste kollega. Hvorfor ikke nominere miljøskaperen på din arbeidsplass?

Foto: Ole Kaland / NRK

VINNEREN ER KÅRET - SE HVEM SOM GIKK AV MED SEIEREN HER: De er Norges morsomste kolleger

_____________________________________________

Nitimen skal nemlig i samarbeid med Sommeråpent og Komiprisen kåre Norges morsomste kollega.

– Vi vil hylle komikeren blant arbeidsfolket! Fra nord til sør tilbringer vi vel så mye tid på jobb som i hjemmet. Mange overlever nok på grunn av hjertelige kolleger som er bedre på skøyerstreker enn reiseregninger, sier Nitimen-programleder Synnøve Svabø.

Presenteres i Nitimen og Sommeråpent

Du melder på din kollega ved å sende inn vedkommendes navn og telefonnummer – og en beskrivelse av hva han eller hun gjør på jobb som skaper så mye latter.

– De morsomme der ute på landets mange arbeidsplasser melder ikke på seg selv, så vi trenger kolleger som angir dem, sier Svabø.

Kandidatene vil først bli silt ned til seks finalister i Nitimen på NRK P1, før finalekandidatene presenteres i Sommeråpent på NRK1.

– Vi leter etter en med godt humør som klarer å overraske kollegene og lage humoristisk krøll personen som er Norges morsomste uten kanskje selv å vite det, sier juryformann Ingrid Gjessing Linhave, som leder arbeidet med å plukke ut finalistene.

Vinner billett til Komiprisen

Publikum stemmer så fram vinneren blant de seks. Norges morsomste kollega er den som får flest stemmer i løpet av sommeren.

Vedkommende får ta med seg arbeidskollegene sine opp den røde løperen på Komiprisen 6. september.

– Kandidatene blir først plukket ut i Nitimen, så filetert og sortert i Sommeråpent, og blir til slutt til vakre kanapeer på den røde løperen. Vi skal finne Norges jobbramp og la dem skinne, sier Synnøve Svabø.

– Vi vil finne en person som skaper moro, glede og en bedre arbeidsplass, og som har klart å lage de legendariske historiene som fortelles igjen og igjen. Jeg er veldig spent og gleder meg til å se hva som finnes der ute, avslutter Ingrid Gjessing Linhave.

Konkurransen starter i dagens Nitimen, og alle som har en kollega som fortjener en nominasjon kan melde på vedkommende fra og med i dag.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • «Ut og stjæle hester» beste film

  Pia Tjelta vant Amanda for beste kvinnelige hovedrolle i «Blindsone». Prisen for beste mannlige hovedrolle gikk til Tobias Santelmann for rollen i «Mordene i Kongo». Beste regi gikk til Hans Petter Moland for «Ut og stjæle hester».

  Pia Tjelta
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Madrugada-vokalist til sykehus

  Madrugada har avlyst sin konsert i Sveits i kveld, etter at vokalist Sivert Høyem ble innlagt på sykehus lørdag morgen. Høyem skriver på bandets Facebook-side at han fikk smerter i brystet på flyet fra Bodø, men at det ikke skal være noe alvorlig. Fredag spilte bandet på Parkenfestivalen i Bodø.

  Sivert Høyem i Madrugada på Norwegian Wood.
  Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
 • Hamar Arbeiderblad hacket

  Ukjente hackere overtok forsida til Hamar Arbeiderblads nettutgave fredag kveld, skriver medier24. Et bilde og teksten «Fuck ISIS - Stop the Waar» møtte leserne. Sjefredaktør Carsten Bleness sier avisa raskt fikk fjernet plakaten, og at de nå jobber med å styrke egen sikkerhet.