De skal finne Norges morsomste kollega

Ønsker du å gjøre ekstra stas på humørsprederen på arbeidsplassen din? I så fall vil vi høre fra deg.

Sommeråpent 2010

DE VIL VITE OM DINE KOLLEGER: Nitimen-programleder Synnøve Svabø (til venstre) og Nytt på Nytts Ingrid Gjessing Linhave skal finne Norges morsomste kollega. Hvorfor ikke nominere miljøskaperen på din arbeidsplass?

Foto: Ole Kaland / NRK

VINNEREN ER KÅRET - SE HVEM SOM GIKK AV MED SEIEREN HER: De er Norges morsomste kolleger

_____________________________________________

Nitimen skal nemlig i samarbeid med Sommeråpent og Komiprisen kåre Norges morsomste kollega.

– Vi vil hylle komikeren blant arbeidsfolket! Fra nord til sør tilbringer vi vel så mye tid på jobb som i hjemmet. Mange overlever nok på grunn av hjertelige kolleger som er bedre på skøyerstreker enn reiseregninger, sier Nitimen-programleder Synnøve Svabø.

Presenteres i Nitimen og Sommeråpent

Du melder på din kollega ved å sende inn vedkommendes navn og telefonnummer – og en beskrivelse av hva han eller hun gjør på jobb som skaper så mye latter.

– De morsomme der ute på landets mange arbeidsplasser melder ikke på seg selv, så vi trenger kolleger som angir dem, sier Svabø.

Kandidatene vil først bli silt ned til seks finalister i Nitimen på NRK P1, før finalekandidatene presenteres i Sommeråpent på NRK1.

– Vi leter etter en med godt humør som klarer å overraske kollegene og lage humoristisk krøll personen som er Norges morsomste uten kanskje selv å vite det, sier juryformann Ingrid Gjessing Linhave, som leder arbeidet med å plukke ut finalistene.

Vinner billett til Komiprisen

Publikum stemmer så fram vinneren blant de seks. Norges morsomste kollega er den som får flest stemmer i løpet av sommeren.

Vedkommende får ta med seg arbeidskollegene sine opp den røde løperen på Komiprisen 6. september.

– Kandidatene blir først plukket ut i Nitimen, så filetert og sortert i Sommeråpent, og blir til slutt til vakre kanapeer på den røde løperen. Vi skal finne Norges jobbramp og la dem skinne, sier Synnøve Svabø.

– Vi vil finne en person som skaper moro, glede og en bedre arbeidsplass, og som har klart å lage de legendariske historiene som fortelles igjen og igjen. Jeg er veldig spent og gleder meg til å se hva som finnes der ute, avslutter Ingrid Gjessing Linhave.

Konkurransen starter i dagens Nitimen, og alle som har en kollega som fortjener en nominasjon kan melde på vedkommende fra og med i dag.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Vant omstridt kåring

  Østre Porsgrunn kirke, også kjent under navnet «Reis opp», ble tirsdag kåret til Norges styggeste kirke av avisen Dagens lesere. Kirken ble vigslet i september 2019, og har skapt stor debatt lokalt. Den gamle kirken med samme navn brant ned i 2011.

  Østre Porsgrunn kirke
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Københavns moteuke krever bærekraft

  Copenhagen Fashion Week åpnet med å presentere en treårsplan for bærekraft som får bransjen til å kalle byen for den nye motehovedstaden. Målet om at alle deltakere må tilfredsstille tøffe bærekraftsmål vekker oppmerksomhet, skriver Business of Fashion.

 • Satsing på norsk teaterstykke

  Jo Strømgren og Kate Pendrys teaterstykke «Sammenbruddet» får internasjonal interesse. 30 representanter fra ulike scenehus kommer til Norge for å se urpremieren på Operaen. Besøket er støttet av Danse- og teatersentrum, Utenriksdepartementet og en rekke norske ambassader. (NTB)

  Vilde Viktoria Madsen (foran) og Kate Pendry i Sammenbruddet på Operaen
  Foto: Jubal Battisti / NTB