Hopp til innhold

De skal finne Norges morsomste kollega

Ønsker du å gjøre ekstra stas på humørsprederen på arbeidsplassen din? I så fall vil vi høre fra deg.

Sommeråpent 2010

DE VIL VITE OM DINE KOLLEGER: Nitimen-programleder Synnøve Svabø (til venstre) og Nytt på Nytts Ingrid Gjessing Linhave skal finne Norges morsomste kollega. Hvorfor ikke nominere miljøskaperen på din arbeidsplass?

Foto: Ole Kaland / NRK

VINNEREN ER KÅRET - SE HVEM SOM GIKK AV MED SEIEREN HER: De er Norges morsomste kolleger

_____________________________________________

Nitimen skal nemlig i samarbeid med Sommeråpent og Komiprisen kåre Norges morsomste kollega.

– Vi vil hylle komikeren blant arbeidsfolket! Fra nord til sør tilbringer vi vel så mye tid på jobb som i hjemmet. Mange overlever nok på grunn av hjertelige kolleger som er bedre på skøyerstreker enn reiseregninger, sier Nitimen-programleder Synnøve Svabø.

Presenteres i Nitimen og Sommeråpent

Du melder på din kollega ved å sende inn vedkommendes navn og telefonnummer – og en beskrivelse av hva han eller hun gjør på jobb som skaper så mye latter.

– De morsomme der ute på landets mange arbeidsplasser melder ikke på seg selv, så vi trenger kolleger som angir dem, sier Svabø.

Kandidatene vil først bli silt ned til seks finalister i Nitimen på NRK P1, før finalekandidatene presenteres i Sommeråpent på NRK1.

– Vi leter etter en med godt humør som klarer å overraske kollegene og lage humoristisk krøll personen som er Norges morsomste uten kanskje selv å vite det, sier juryformann Ingrid Gjessing Linhave, som leder arbeidet med å plukke ut finalistene.

Vinner billett til Komiprisen

Publikum stemmer så fram vinneren blant de seks. Norges morsomste kollega er den som får flest stemmer i løpet av sommeren.

Vedkommende får ta med seg arbeidskollegene sine opp den røde løperen på Komiprisen 6. september.

– Kandidatene blir først plukket ut i Nitimen, så filetert og sortert i Sommeråpent, og blir til slutt til vakre kanapeer på den røde løperen. Vi skal finne Norges jobbramp og la dem skinne, sier Synnøve Svabø.

– Vi vil finne en person som skaper moro, glede og en bedre arbeidsplass, og som har klart å lage de legendariske historiene som fortelles igjen og igjen. Jeg er veldig spent og gleder meg til å se hva som finnes der ute, avslutter Ingrid Gjessing Linhave.

Konkurransen starter i dagens Nitimen, og alle som har en kollega som fortjener en nominasjon kan melde på vedkommende fra og med i dag.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober