Hopp til innhold

Her er de nominerte til Komiprisen

Bård Tufte Johansen og Lene Kongsvik Johansen kan begge gjøre komi-hat trick.

Bård Tufte Johansen og Lene Kongsvik Johansen

Mens Bård Tufte Johansen har hatt stor suksess med showet «Mann 44» har hans navnesøster Lene Kongsvik Johansens ungdomsskoleprogram gått sin seiersgang på TV Norge.

Foto: Stian Lysberg Solum, Vegard Grøtt / NTB Scanpix

Vidar Magnussen

Vidar Magnussen, her som seremonimester i forestillingen «Shockheaded Peter», skal være programleder under komiprisen 2014.

Foto: Det norske teatret

Lørdag 6. september skal NRK dele ut den den 14. Komiprisen på Chateau Neuf.

Foran utdelingen er det Bård Tufte Johansen og Lene Kongsvik Johansen som ligger best an. Begge de to er nominert til tre priser.

– Det har vært et jubelår for norsk humor både på scenen og på skjermen, så bare det å bli nominert er en bragd i seg selv, sier prosjektleder for Komiprisen, Christian Finnskog.

Vidar Magnussen, som selv er nominert til årets mannlige scenekomiker, debuterer som programleder.

– Det er kjempestas å ha blitt spurt om å lede selveste Komiprisen. Og så på Chateau Neuf av alle steder. Norges fineste Neuf. Det finnes jo ingenting gøyere enn å dele ut ting til folk, sier Magnussen.

Som tidligere skal det også i år deles ut trofeer for både fagpris og hederspris, men her finnes ingen nominerte. Disse prisene blir først offentliggjort under direktesendingen, og dermed blir det en overraskelse hvem som får hederen.

Kulturstrøm

 • Helt elleville høydepunkt

  – En del av sexvitsene og voldsscenene oppleves også å være drøy for drøyhetens skyld. (...) Resultatet er at «The Boys» sesong 4 ikke oppleves like skarp og forfriskende som da serien fikk publikum til sette eplepaien i vrangstrupen med sine innledende runder. Likevel er dette fremdeles grovt bra superheltaction som sparker oppover i mange retninger, skriver seriekritiker Sigurd Vik.

 • Ingerborg Arvola med i forfattersamtalen i Bergen

  I slutten av august skal forfatter Ingeborg Arvola være med i forfattersamtalen på Litteraturhuset i Bergen.

  Ifølge litteraturhuset skal Arvola, som fikk sitt store gjennombrutt med romanen Kniven i ilden, snakke med forfatter Tharaniga Rajah blant annet om kjærlighet og naturens ustyrlige krefter.

  Les mer om arrangementet her.

  Ingeborg Arvola
  Foto: Anna Julia Granberg / Blunderbuss
 • Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight får Kim Frieles minnepris

  Regjeringa kunngjorde opprettinga av Kim Frieles minnepris under Oslo pride i fjor, og no er dei første prisvinnarane klare.

  Støttegruppa 25. juni får prisen fordi dei har vore ei viktig støtte og tydeleg stemme for dei som vart ramma av terroren i Rosenkrantz’ gate i Oslo 25. juni 2022. Insight får prisen for si sentrale rolle i å fremme rettane til skeive i Ukraina.

  – Trass i alle framsteg vi har gjort, står det framleis jobb igjen å gjere. Kim Frieles minnepris er viktig for å synleggjere at kampen for rettane til skeive må halde fram, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

  Prisen blei delt ut under Oslo Prides femtiårsmarkering i Operaen onsdag.

  Kim Frieles minnepris deles ut av kronprins Haakon
  Foto: Geir Olsen / NTB