Her er de nominerte til Komiprisen

Bård Tufte Johansen og Lene Kongsvik Johansen kan begge gjøre komi-hat trick.

Bård Tufte Johansen og Lene Kongsvik Johansen

Mens Bård Tufte Johansen har hatt stor suksess med showet «Mann 44» har hans navnesøster Lene Kongsvik Johansens ungdomsskoleprogram gått sin seiersgang på TV Norge.

Foto: Stian Lysberg Solum, Vegard Grøtt / NTB Scanpix

Vidar Magnussen

Vidar Magnussen, her som seremonimester i forestillingen «Shockheaded Peter», skal være programleder under komiprisen 2014.

Foto: Det norske teatret

Lørdag 6. september skal NRK dele ut den den 14. Komiprisen på Chateau Neuf.

Foran utdelingen er det Bård Tufte Johansen og Lene Kongsvik Johansen som ligger best an. Begge de to er nominert til tre priser.

– Det har vært et jubelår for norsk humor både på scenen og på skjermen, så bare det å bli nominert er en bragd i seg selv, sier prosjektleder for Komiprisen, Christian Finnskog.

Vidar Magnussen, som selv er nominert til årets mannlige scenekomiker, debuterer som programleder.

– Det er kjempestas å ha blitt spurt om å lede selveste Komiprisen. Og så på Chateau Neuf av alle steder. Norges fineste Neuf. Det finnes jo ingenting gøyere enn å dele ut ting til folk, sier Magnussen.

Som tidligere skal det også i år deles ut trofeer for både fagpris og hederspris, men her finnes ingen nominerte. Disse prisene blir først offentliggjort under direktesendingen, og dermed blir det en overraskelse hvem som får hederen.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC