Hopp til innhold

De beste nedlastbare spillene

Spill du laster ned til de forskjellige konsollene er blitt det nye store. Spiller.no har sett nærmere på hva som er de aller beste. Se vår liste her.

Beste nedlastbare konsollspill
Foto: Fotomontasje Spiller

De tre store konsollene, Nintendo Wii, Xbox 360 og Playstation 3 flommer over av gode spill som du kan laste ned i de forskjellige butikkene i konsollene. Forvirringen kan være komplett, men fortvil ikke. Spiller.no guider deg til de beste spillene du kan laste ned på konsoll.

De tre beste:

Mega Man 9
Foto: Capcom

WiiWare

Nintendo Wii skiller seg noe ut fra sine to konkurrenter. I tillegg til å tilby nye småspill, kan du også laste ned mange gamle Nintendo-klassikere.

Mega Man 9

Over 20 år etter det første Mega Man-spillet så dagens lys på Nintendo Entertainment System (også kjent som NES), lanserte Capcom en retrooppfølger på WiiWare. Mega Man 9 er med andre ord et helt nytt spill, som er laget slik at det ser gammelt ut.

Se listen: Best of WiiWare

The Last Guy
Foto: Sony

Playstation Store

Playstation Store er i ferd med å bygge opp basen av gode spill. Konkurrenten Xbox hadde tid til å få et forsprang på Playstation, men det er ikke noe tvil om at Sony har sett at det ligger veldig mye potensiale i Playstation Store. Vår vinner er:

The Last Guy

The Last Guy er et snedig engasjerende fugleperspektivspill, der metropoler som Tokyo, San Fran og Paris skal evakueres for uskyldige, redde innbyggere. Spillet Unngå zombier og monstre og léd store folkemengder inn i sikre soner. Veldig vanedannende og banalt spennende.

Se listen: Best of Playstation Store

Braid
Foto: Number One Inc

Xbox Live Arcade

Microsoft forsto tidlig hvor viktig det var å få småspill inn i Xboxen, og eksperimenterte med denne typen spill også lenge før harddisk på spillmaskinen ble allemannseie. Xbox 360 har fortsatt et solid forsprang på antall spill i forhold til de andre konsollene. Vår vinner er:

Braid

Braid er kanskje det spillet som har fått mest skryt av spillene som du kan laste ned til Xboxen. Spillet er et puslespill bygd rundt karakteren Tim. Tim hopper på sine fiender, samler på nøkler for å låse opp nye nivåer. Sammenlignes ofte med Super Mario Bros. Men er selvsagt mer kunstnerisk i form, farge og musikk enn sitt 20 års gamle forbilde.

Se listen: Best of Xbox Live

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB