Hopp til innhold

De beste nedlastbare spillene

Spill du laster ned til de forskjellige konsollene er blitt det nye store. Spiller.no har sett nærmere på hva som er de aller beste. Se vår liste her.

Beste nedlastbare konsollspill
Foto: Fotomontasje Spiller

De tre store konsollene, Nintendo Wii, Xbox 360 og Playstation 3 flommer over av gode spill som du kan laste ned i de forskjellige butikkene i konsollene. Forvirringen kan være komplett, men fortvil ikke. Spiller.no guider deg til de beste spillene du kan laste ned på konsoll.

De tre beste:

Mega Man 9
Foto: Capcom

WiiWare

Nintendo Wii skiller seg noe ut fra sine to konkurrenter. I tillegg til å tilby nye småspill, kan du også laste ned mange gamle Nintendo-klassikere.

Mega Man 9

Over 20 år etter det første Mega Man-spillet så dagens lys på Nintendo Entertainment System (også kjent som NES), lanserte Capcom en retrooppfølger på WiiWare. Mega Man 9 er med andre ord et helt nytt spill, som er laget slik at det ser gammelt ut.

Se listen: Best of WiiWare

The Last Guy
Foto: Sony

Playstation Store

Playstation Store er i ferd med å bygge opp basen av gode spill. Konkurrenten Xbox hadde tid til å få et forsprang på Playstation, men det er ikke noe tvil om at Sony har sett at det ligger veldig mye potensiale i Playstation Store. Vår vinner er:

The Last Guy

The Last Guy er et snedig engasjerende fugleperspektivspill, der metropoler som Tokyo, San Fran og Paris skal evakueres for uskyldige, redde innbyggere. Spillet Unngå zombier og monstre og léd store folkemengder inn i sikre soner. Veldig vanedannende og banalt spennende.

Se listen: Best of Playstation Store

Braid
Foto: Number One Inc

Xbox Live Arcade

Microsoft forsto tidlig hvor viktig det var å få småspill inn i Xboxen, og eksperimenterte med denne typen spill også lenge før harddisk på spillmaskinen ble allemannseie. Xbox 360 har fortsatt et solid forsprang på antall spill i forhold til de andre konsollene. Vår vinner er:

Braid

Braid er kanskje det spillet som har fått mest skryt av spillene som du kan laste ned til Xboxen. Spillet er et puslespill bygd rundt karakteren Tim. Tim hopper på sine fiender, samler på nøkler for å låse opp nye nivåer. Sammenlignes ofte med Super Mario Bros. Men er selvsagt mer kunstnerisk i form, farge og musikk enn sitt 20 års gamle forbilde.

Se listen: Best of Xbox Live

Kulturstrøm

 • Øystein Sundes liv blir bok

  Øystein Sundes liv blir nå bok.

  «Øystein Sunde – Sånn er han bare» er tittelen på biografien om den 77 år gamle artisten, låtskriveren og ordkunstneren, som bor på Skarnes i Sør-Odal.

  Biografien er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke.

  I tillegg til mange og lange samtaler med Sunde selv har Bakke intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

  Det er Manuskript Forlag AS som skal utgi biografien, og forlegger Øyvind Hagen sier hovedpersonen måtte overtales:

  – Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham, sier Hagen.

  Boka kommer ut 3. september.

  Øystein Sunde
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • Salif Keita jobber med nytt album

  «Afrikas gylne stemme», Salif Keita fra Mali, sa i 2018 at albumet «Un Autre Blanc» var han siste album. Men da han besøkte Drammen og Union Scene sist fredag, hadde han ombestemt seg.

  Til Musikkreisen på NRK sier han at «Det skulle være det siste albumet, men det blir det ikke. Det kommer mer!»

  Salif Keita har de siste 50 årene vært en av Afrikas aller største artister. Det banebrytende albumet «Soro» fra 1987 blir av mange regnet som brekkstangen for afrikansk musikk i resten av verden.

  Artisten har også vært en utrettelig forkjemper for rettighetene til folk med albinisme – som han selv. Hans forrige album «Un Autre Blanc» (Et annet hvitt) – viser direkte til dette.

  Salif Keita og Musikkreisens Arne Berg
  Foto: Carolina Vallejo / Carolina Vallejo