Hopp til innhold

Best of WiiWare

De tre store konsollene flommer over av nedlastbare spill. Spiller.no har valgt ut tre "must-have" til Nintendo Wii.

WiiWare
Foto: Nintendo

Mega Man 9

Mega Man 9

Skjermbilde fra spillet.

Foto: Capcom

Over 20 år etter det første Mega Man-spillet så dagens lys på Nintendo Entertainment System (også kjent som NES), lanserte Capcom en retrooppfølger på WiiWare. Mega Man 9 er med andre ord et helt nytt spill, som er laget slik at det ser gammelt ut.

Mega Man-serien er kjent for sitt høye tempo, dunkende chiptunes og til tider ekstreme vanskelighetsgrad. Mega Man 9 har tatt forgjengerne alvorlig og leverer i bøtter og spann, for dette spillet er mest sannsynlig ett av de vanskeligste til dags dato.

Den onde Dr. Wiley har igjen en ond plan på gang, og prøver å sverte Dr. Lights gode rykte med en hær av roboter. Mega Man må ut å slå ni forskjellige fiender før han kan ta rotta på Dr. Wiley.

Mega Man 9 er et herlig tilbakeblikk på spillenes barndom, samtidig som det er et gjennomarbeidet spill som gir deg utfordringer på rekke og rad.

Spillet er tilgjengelig på PlayStation Store, Xbox Live og WiiWare og koster omkring 90 kroner.

Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life As King

Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life As A King

Skjermbilde fra spillet.

Foto: Square Enix

Den japanske utvikleren Square Enix er kjent for en lang rekke med rollespill. Final Fantasy-serien er likevel den mest kjente, og blant fans over hele verden; den mest elskede.

Til neste år kommer Final Fantasy XIII ut, det trettende spillet i hovedserien til denne franchisen. Siden det ofte tar år mellom hver gang disse spillene kommer ut, gir Square Enix oss mange mindre spill i mellomtiden.

Final Fantasy Crystal Chronicles er en spin-off serie med spill som du kan finne på både Nintendo DS og Wii. My Life As King er etterfølgeren til Wii-spillet Echoes of Time-spillet.

My Life As King er likevel lett å sette seg inn i, har en engasjerende historie med artige karakterer som du kjapt blir glad i.

Kongen i landet prøver å få tilbake kontrollen ved hjelp av mystiske krefter han har fått fra spesielle krystaller som du finner overalt i verdenen spillet foregår i. Og du skal hjelpe kongen med å gjennoppbygge det hele.

My Life As King er med andre ord et byggespill der du må organisere byen, slik at den blir stor og mektig igjen.

Spillet er kun tilgjengelig via WiiWare og koster omkring 130 kroner.

World of Goo

World of Goo

Skjermbilde fra spillet.

Foto: 2D Boy

Noen ganger er det enkleste det beste. World of Goo bygger på det enkle prinsippet at slim er slimeste, og klistrer seg sammen. Bruk så denne egenskapen til å bygge tårn, bruer og annet nyttig for å føre slimet videre.

Det høres kanskje rart ut, men frykt ikke. World of Goo er et artig puslespill der du hele tiden må strekke slimet litt lenger for å nå målet.

Den uavhengige utvikleren 2D Boy har også lansert spillet til Mac, Linux og PC uten noen som helst form for kopibeskyttelse. På tross av at spillet har blitt piratkopiert, har 2D Boy uttalt at de har tjent penger på World of Goo.

Spillet kan lastes ned via 2D Boys hjemmeside og på WiiWare, og koster omkring 130 kroner.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB