Hopp til innhold

Best of Xbox Live

Det flommer over av gode spill du kan laste ned til Xbox 360. Vi har kåret de tre beste.

Xbox Live Arcade
Foto: Spiller/xbox

Vi innrømmer glatt at det er en ganske vanskelig oppgave vi har gitt oss selv når vi skal kåre de te beste spillene du kan laste ned på Xbox Live.

Xbox Live Arcade har etterhvert fått en imponerende liste over spill du kan laste ned. Spiller presenterer de tre beste:

Braid

Braid
Foto: Number One Inc

Braid er kanskje det spillet som har fått mest skryt av spillene som du kan laste ned til Xboxen. Spillet er et puslespill bygd rundt karakteren Tim. Tim hopper på sine fiender, samler på nøkler for å låse opp nye nivåer. Sammenlignes ofte med Super Mario Bros. Men er selvsagt mer kunstnerisk i form, farge og musikk enn sitt 20 års gamle forbilde.

Puzzle Quest: Galactrix

Puzzle Quest: Galactrix
Foto: Infinite Interactive

Vanedannende tre på rad. Puzzle Quest: Galactrix tar enkle spill som Tetris og Zookeeper til et nytt nivå. I tillegg til å være et avansert tre-på-rad spill er det å bygge opp karakteren sin en viktig del. God strategi og intelligente manøvre er et must. Spillet har stor avhengighets-faktor.

Castle Crashers

Castle Crashers
Foto: The Behemoth

Hakk-dem-opp-rollespill for opptil fire spillere. Den sjarmerende enkle tegneseriegrafikken har fått spillanmeldere til å hente fram godordene om dette spillet. Mens du slår deg gjennom fiender kan karakteren din nå det magiske level 99, mens du hele tiden utvikler deg og lærer deg nye manøvre.

Kulturstrøm

 • Ei verkeleg god barnebok

  – (...) Arnfinn Kolerud er av dei finaste barnebokforfattarane vi har. Teksta er som alltid overraskande. Styrken til Kolerud ligg nettopp i at du aldri veit kva veg forteljinga vil ta. Ein annan kvalitet er det leikne språket, skriv litteraturkritikar Anne Cathrine Straume om barneboka «Ivar får ansvar».

  Bokomslag av "Ivar får ansvar" og portrett av Arnfinn Kolerud
  Terningkast 5 Bok

  «Ellevilt og pinleg om pengar og makt»

  ANMELDELSE: «Ivar får ansvar» av Arnfinn Kolerud

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB