Hopp til innhold

Best of Playstation Store

Her er spillene du ikke må gå glipp av om du har en Playstation 3. Spiller.no fortsetter anbefalingen

Playstation Network
Foto: Sony

The Last Guy

The Last Guy
Foto: Sony

The Last Guy er et snedig engasjerende fugleperspektivspill, der metropoler som Tokyo, San Fran og Paris skal evakueres for uskyldige, redde innbyggere. Spillet Unngå zombier og monstre og léd store folkemengder inn i sikre soner. Veldig vanedannende og banalt spennende.

Noby Noby Boy

Noby Noby Boy
Foto: Namco Bandai

Noby Noby Boy er veldig vanskelig å fange, men la oss si at du er en søt larve kalt Boy som beveger deg rundt på et rektangulært brett som henger i løse lufta og kan sluke nesten alt du ser mens du øker i størrelse og samtidig øker størrelsen til Girl, som er på reise vekk fra jorda og utover i universet. Dette er plottet. Hvordan spillopplevelsen faktisk er, er ubeskrivelig.

Linger in Shadows

Linger in Shadows
Foto: Plastic

Linger in Shadows er en visuell fortelling fra en verden der mye har skjedd, hvor du som spiller får en slags redigeringsjobb. Mystiske sekvenser spilles av og i etterkant får du ansvaret for å spole frem og tilbake, vinkle, zoome og til og med vri på gjenstandene i filmen for at det skal komme til en slags løsning. Et nydelig visuelt spill som også har sine skumle øyeblikk.

Vi klarer ikke la være

Selv om dette skulle være en liste over de tre nedlastbare spillene vi anbefaler mest til Playstation 3, så klarer vi ikke å unngå å ta med noen runners up.

LocoRoco Cocoreccho! er en fargesprakende heisatur. Med koordinasjons- og organisasjonsevnen skal du lede en gjeng fargerike klumper gjennom et fargerikt landskap til tonene av galskapens barne-tv-musikk. Har du barn under to år, vil de garantert legge merke til LocoRoco. LocoRoco koster 25,-

Echocrome er et spill der du beveger såkalte "umulige objekter" i den hensikt å bringe en vandrende figur frem til mål. Her er perspektivforskyving alfa og omega. Har du ikke dybdesyn, kan du bare glemme Echocrome.

Flower er spillet du trenger etter en tung dag med mye pensumlesing, derivasjon eller truckkjøring på lageret. Rett i spillmodus, fly over engene og forstå hva det egentlig er du holder på med etter hvert. Mye eng, blomster og himmel.

Pain er vorspielspillet med full frihet til å påføre en stakkars jackass så mye smerte som mulig og rasere så mye av en bydel som mulig ved å skyte vedkommende ut med strikk mot bygninger, gamle kjerringer og kjøretøyer.

Pixeljunk: Eden er først og fremst en visuell lek der utseendet på hele greia er første prioritering. Du skal slynge deg og henge deg fast til plantelignende saker og kaste deg ut i verdensrommet og utvikle deg og beskytte deg og slike ting. Kult i begynnelsen, men blir fort litt ensformig.

Hvilket Playstation Network-spill er din favoritt? Diskuter i forumet.

Kulturstrøm

 • Ei verkeleg god barnebok

  – (...) Arnfinn Kolerud er av dei finaste barnebokforfattarane vi har. Teksta er som alltid overraskande. Styrken til Kolerud ligg nettopp i at du aldri veit kva veg forteljinga vil ta. Ein annan kvalitet er det leikne språket, skriv litteraturkritikar Anne Cathrine Straume om barneboka «Ivar får ansvar».

  Bokomslag av "Ivar får ansvar" og portrett av Arnfinn Kolerud
  Terningkast 5 Bok

  «Ellevilt og pinleg om pengar og makt»

  ANMELDELSE: «Ivar får ansvar» av Arnfinn Kolerud

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB