Cliff Richard avviser overgrepsanklager etter politirazzia mot hjemmet hans

Britisk politi har ransaket Cliff Richards hjem i forbindelse med en påstått overgrepssak. Selv avviser han anklagene.

Cliff Richard

VISSTE OM OVERGREPSPÅSTANDER: Cliff Richard sier at han har kjent til anklagene som er framsatt mot ham, men sier at de er fullstendig falske.

Foto: Ferdy Damman / Afp

BBC News meldte tidligere i dag at politiet har utført en razzia på en av Richards eiendommer i forbindelse med en påstått overgrepssak som skal ha skjedd en stund tilbake i tid.

Rett før klokken fem meldte BBC-journalist Dan Johnson på Twitter at politiet hadde forlatt eiendommen etter å ha gjort undersøkelser i fem timer.

Ingen er arrestert i saken, men en rekke gjenstander er konfiskert for videre undersøkelser. Richard selv var ikke på eiendommen da politiet ankom, men skal befinne seg i Portugal, der han eier en vingård.

Mindreårig gutt

Polititalsmann Matt Fenwick i South Yorkshire politidistrikt bekrefter overfor BBC at de undersøker en sak fra 1980-tallet, som omhandler en mindreårig gutt som da var under 16 år.

Ifølge Sky News skal det episodeni forbindelse med et arrangement holdt av den amerikanske evangelistpastoren Billy Graham i Sheffield i 1985.

Ransakelsene skal ikke ha noen direkte tilknytning til den store britiske politioperasjonen Operation Yewtree, som har avdekket en lang rekke saker hvor barn har blitt seksuelt misbrukt av britiske kjendiser.

Operasjonen ble innledet etter avsløringene om at den avdøde TV-kjendisen Jimmy Saville gjennom en årrekke utførte groteske seksuelle overgrep.

Så langt har en rekke kjendiser, musikere og mediepersonligheter blitt siktet og tiltalt, og flere avventer nå rettssak.

Blant dem som hittil er dømt for overgrep, er den kjente PR-agenten Max Clifford og maleren og progralederen Rolf Harris.

Richard avviser anklagene

I en uttalelse stiller Richard seg uforstående til anklagene.

– I månedsvis har jeg vært klar over beskyldningene som har blitt framsatt mot meg om upassende adferd. Anklagene er fullstendig falske, sier han, ifølge Sky News.

Han sier videre at han hittil ikke har villet adressere beskyldningene mot seg selv, men at politibesøket har gjort saken offentlig kjent.

– Jeg lover å samarbeide fullt ut med politiet dersom de ønsker å snakke med meg, sier han i en uttalelse.

Samtidig kommer popveteranen med et lite spark til politiets håndtering av saken.

– Politiet besøkte boligen min i Berkshire i dag uten forvarsel, utenom til pressen, ser det ut som.

Richard sier at han ikke vil kommentere saken ytterligere før etterforskningen er fullført.

Laster Twitter-innhold

Adlet

Cliff Richard (73) er en av musikkhistoriens største suksessartister, og har solgt 21,5 millioner singler – mer enn noen annen britisk mannlig soloartist.

Han er den eneste artisten som har hatt minst én topp fem-plassering på britiske hitlister i sju tiår på rad.

Han ble i 1995 adlet, og har dermed rett til å bruke tiltaleformen «Sir» foran navnet sitt. Richard har siden midten av 1960-tallet vært tydelig på sitt kristne ståsted.

Kulturstrøm

  • Diop fikk pris

    Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

  • Palme d'Or til Bong Joon-ho

    Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

    X02520
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters