Hopp til innhold

Cameron vil lage 3D-TV

Avatar-regissør James Cameron skal samarbeide med Samsung om 3D-TV.

James Cameron Avatar

Avatar-regissør James Cameron under Seol Digital Forum denne veka.

Foto: JO YONG-HAK / Reuters

I dag annonserte det sør-koreanske elektronikkselskapet Samsung og Avatar-regissør James Cameron at dei har inngått ein avtale om å samarbeide om å fremje 3D-TV, melder nyhendebyrået AFP.

Cameron og hans medarbeidarar skal lage 3D-foto av musikkvideoar med sør-koreanske popstjerner. Dette skal Samsung bruke til å promotere salet av 3D-fjernsyn på verdsbasis.

– Vi vil trenge ein revolusjon i måten TV vert produsert på, sa James Cameron.

Han meiner at mangelen på 3D-innhald er det største hinderet for 3D-TV, og at ein vil trengje mange tusen timar med nytt innhald, for at 3D skal verte ein suksess også på fjernsyn.

Cameron-filmen Avatar starta ei 3D-bølgje i filmindustrien i 2009, og Avatar er den filmen som har tent inn mest pengar nokon gong .

3D-suksessen på kino gjer at Samsung merkar ein auka etterspurnad etter 3D-tvappart. Selskapet, som verdas største produsent av flatskjerm-TV-ar, og reknar difor med å selje fleire enn 2 millionar 3D-TV-ar, som i turgangspunktet var målsetjinga for 2010.

Kulturstrøm

 • Slående roman om kunstens politiske kraft

  – «Gjenferdet inn» får nesten slagside under vekten av detaljer og fortellinger som sakte og omstendelig vikles ut. Men gir du deg tid, får du et rystende bilde av prøvede palestineres erfaringer de siste åtti årene. Britisk-palestinske Isabella Hammad skriver om tilhørighet, om søster-relasjoner, om under­trykkelse og opprør. Når alt kommer til alt, skriver hun om kunstens betydning i livet, skriver litteraturkritiker Anne Cathrine Straume.

  Collage med bokomslaget til Gjernferdet Inn og et portrettbilde i svarthvit av forfatteren Isabella Hammad
  Terningkast 5 Bok

  «Rett inn i Palestina-konflikten»

  Anmeldelse: «Gjenferdet inn» av Isabella Hammad

 • Mannen bak Elvis-hiten «Suspicious minds» er død

  Mark James, som blant annet skrev «Suspicious minds» og «Always on my mind», som ble store hits for Elvis Presley, er død. Han ble 83 år gammel.

  James døde 8. juni i hjemmet sitt i Nashville i den amerikanske delstaten Tennessee, melder BBC.

  – Han var en dyktig forteller med det skjønneste smilet, en smittende latter og alltid glimt i øyet, skriver de etterlatte i en uttalelse.

  I 2014 ble James valgt inn i Songwriters hall of fame i USA.

  I tillegg til de nevnte gigantsuksessene for Elvis, skrev James også «Hooked on a feeling», som i Skandinavia – og en rekke andre land – fikk stor suksess i en versjon med Björn Skifs' band Blue Swede på midten av 1970-tallet.

  (NTB)