Hopp til innhold

Cameron vil lage 3D-TV

Avatar-regissør James Cameron skal samarbeide med Samsung om 3D-TV.

James Cameron Avatar

Avatar-regissør James Cameron under Seol Digital Forum denne veka.

Foto: JO YONG-HAK / Reuters

I dag annonserte det sør-koreanske elektronikkselskapet Samsung og Avatar-regissør James Cameron at dei har inngått ein avtale om å samarbeide om å fremje 3D-TV, melder nyhendebyrået AFP.

Cameron og hans medarbeidarar skal lage 3D-foto av musikkvideoar med sør-koreanske popstjerner. Dette skal Samsung bruke til å promotere salet av 3D-fjernsyn på verdsbasis.

– Vi vil trenge ein revolusjon i måten TV vert produsert på, sa James Cameron.

Han meiner at mangelen på 3D-innhald er det største hinderet for 3D-TV, og at ein vil trengje mange tusen timar med nytt innhald, for at 3D skal verte ein suksess også på fjernsyn.

Cameron-filmen Avatar starta ei 3D-bølgje i filmindustrien i 2009, og Avatar er den filmen som har tent inn mest pengar nokon gong .

3D-suksessen på kino gjer at Samsung merkar ein auka etterspurnad etter 3D-tvappart. Selskapet, som verdas største produsent av flatskjerm-TV-ar, og reknar difor med å selje fleire enn 2 millionar 3D-TV-ar, som i turgangspunktet var målsetjinga for 2010.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB