Avatar 2 skal foregå i fantasidyp

James Cameron bekrefter at han jobber med en oppfølgere til fantasifilmen Avatar. I denne skal mye av handlingen foregå under vann på Pandora.

Avatar
Foto: 20th Century Fox, File / Scanpix/AP

Tidenes mest innbringende film får en etterfølger.

Pandoras fantasidyp

I et intervju med L. A. Times forteller regissør, manusforfatter og produsent James Cameron om sine planer for de lange, blå romveseners fremtid på planeten Pandora, skriver dr.dk .

James Cameron

James Cameron

Foto: Fabrice Coffrini / Scanpix/AFP

– Deler av fokuset i den andre filmen blir å skape et alternativt miljø, en annerledes bakgrunn på Pandora. Jeg vil fokusere på havet på Pandora, som vil være like rikt og mangfoldig, løssluppen og fantasifullt. Men, det vil ikke kun være en regnskog. Jeg sier ikke at vi ikke vil se mer av det vi allerede har sett, vi vil se mer av dette også, sier James Cameron til LA Times .

Mulig tredje film

Temaet i den første filmen, hvor de naturelskende innfødte blir truet av menneskers industri, vil også være til stede i Avatar 2. James Cameron er selv en veldig aktiv miljøaktivist og har blant annet blandet seg inn i byggingen av en demning i Brasil, som kan true indianere langs en av Amazonas bifloder.

Cameron snakker også om en mulig tredje film om Pandora i intervjuet.

Kulturstrøm

 • Taper seg i TV-versjon

  «The Lost Symbol» har norgespremiere mandag. Serien er basert på Dan Browns roman fra 2009, men det er Ashley Zukerman, ikke Tom Hanks, som spiller Robert Langdon denne gangen. Sigurd Vik i Filmpolitiet syns serien er «gørrkjedelig». Terningkast 2.

  Ashley Zukerman spiller den unge Robert Langdon, men helten fra «Da Vinci-koden» og «Engler & Demoner» svingte mye bedre i Tom Hanks sin versjon. FOTO: C More
  Foto: C More
 • Norsk film fikk kritikerpris i USA

  New York-kritikerne kåret fredag «Verdens verste menneske» til årets beste utenlandske film. Det har ikke skjedd før med en norsk film. Kåringen kan få betydning for sjansene til å bli Oscar-nominert, melder Rushprint og VG.

  Bilde frå filmen "Verdens verste menneske" (2021)
  Foto: Oslo Pitctures
 • Chris Cuomo sparket fra CNN

  CNN-profilen Chris Cuomo har fått sparken fra CNN etter at det ble avslørt at han hadde hjulpet broren sin, den tidligere New York-guvernøren Andrew Cuomo, bekrefter CNN. Andrew Cuomo er anklaget for seksuell trakassering, og broren Chris skal ha bistått ham blant annet med råd om hvordan saken skulle håndteres overfor mediene.

  Chris Cuomo ble suspendert tidligere denne uka etter at nye detaljer om hvordan han hjalp broren kom fram. CNN har fått et advokatfirma til å gjennomgå detaljene i saken, og konklusjonen er at programlederen avskjediges på dagen.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP