Hopp til innhold

Avatar 2 skal foregå i fantasidyp

James Cameron bekrefter at han jobber med en oppfølgere til fantasifilmen Avatar. I denne skal mye av handlingen foregå under vann på Pandora.

Avatar
Foto: 20th Century Fox, File / Scanpix/AP

Tidenes mest innbringende film får en etterfølger.

Pandoras fantasidyp

I et intervju med L. A. Times forteller regissør, manusforfatter og produsent James Cameron om sine planer for de lange, blå romveseners fremtid på planeten Pandora, skriver dr.dk .

James Cameron

James Cameron

Foto: Fabrice Coffrini / Scanpix/AFP

– Deler av fokuset i den andre filmen blir å skape et alternativt miljø, en annerledes bakgrunn på Pandora. Jeg vil fokusere på havet på Pandora, som vil være like rikt og mangfoldig, løssluppen og fantasifullt. Men, det vil ikke kun være en regnskog. Jeg sier ikke at vi ikke vil se mer av det vi allerede har sett, vi vil se mer av dette også, sier James Cameron til LA Times .

Mulig tredje film

Temaet i den første filmen, hvor de naturelskende innfødte blir truet av menneskers industri, vil også være til stede i Avatar 2. James Cameron er selv en veldig aktiv miljøaktivist og har blant annet blandet seg inn i byggingen av en demning i Brasil, som kan true indianere langs en av Amazonas bifloder.

Cameron snakker også om en mulig tredje film om Pandora i intervjuet.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB