Avatar 2 skal foregå i fantasidyp

James Cameron bekrefter at han jobber med en oppfølgere til fantasifilmen Avatar. I denne skal mye av handlingen foregå under vann på Pandora.

Avatar
Foto: 20th Century Fox, File / Scanpix/AP

Tidenes mest innbringende film får en etterfølger.

Pandoras fantasidyp

I et intervju med L. A. Times forteller regissør, manusforfatter og produsent James Cameron om sine planer for de lange, blå romveseners fremtid på planeten Pandora, skriver dr.dk .

James Cameron

James Cameron

Foto: Fabrice Coffrini / Scanpix/AFP

– Deler av fokuset i den andre filmen blir å skape et alternativt miljø, en annerledes bakgrunn på Pandora. Jeg vil fokusere på havet på Pandora, som vil være like rikt og mangfoldig, løssluppen og fantasifullt. Men, det vil ikke kun være en regnskog. Jeg sier ikke at vi ikke vil se mer av det vi allerede har sett, vi vil se mer av dette også, sier James Cameron til LA Times .

Mulig tredje film

Temaet i den første filmen, hvor de naturelskende innfødte blir truet av menneskers industri, vil også være til stede i Avatar 2. James Cameron er selv en veldig aktiv miljøaktivist og har blant annet blandet seg inn i byggingen av en demning i Brasil, som kan true indianere langs en av Amazonas bifloder.

Cameron snakker også om en mulig tredje film om Pandora i intervjuet.

Kulturstrøm

 • Sivert Aarflot-bygget åpnet

  I dag ble det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda åpnet. «Sivert Aarflot-bygget» er nesten 4000 kvadratmeter og inneholder en rekke studio, redaksjonslokaler og kontorer og skal for det meste brukes av de 600 mediestudentene. Medieutdanninga i Volda er i år 50 år.

  Sivert Aarflot
  Foto: Høgskulen i Volda / NRK
 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag