NRK Meny
Normal

Brooks: Jeg har lært en lekse

Tidligere redaktør i News of the World, Rebekah Brooks føler seg lettet etter frikjennelsen i telefonhacking-saken.

Rebekah Brooks og mannen Charlie

Det var en følelsesladet Rebekah Brooks som møtte pressen sammen med sin mann Charlie i dag.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

For første gang etter at dommen falt i saken mot henne og en annen tidligere redaktør i tabloidavisen News of the World, Andy Coulson, snakket en følelsesladet Brooks med pressen.

Fått støtte

– Jeg har fått solid støtte fra familie og venner. Jeg er uskyldig i anklagene som ble rettet mot meg. Jeg føler meg renvasket av den enstemmige frikjennelsen, sier Brooks som stod sammen med sin mann Charlie Brooks.

Det frammøtte pressekorpset ville gjerne vite hva Brooks mener om Coulson ble dømt i saken. Det ønsket hun imidlertid ikke å kommentere.

– Jeg ble pågrepet i midten av en stor kontrovers, der mange uttrykte sine meninger. Noen av de meningene var rettferdige, andre var det ikke. Jeg er veldig takknemlig for beslutningen juryen har fattet, sier hun.

Rebekah Brooks møter pressen i London

Det var trangt om plassen da Rebekah Brooks og hennes mann møtte pressen i London i dag.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Støtter kollegaer

– Det har vært en tid der jeg har fått tid til å reflektere, og jeg har lært en lekse som jeg håper har gjort meg klokere, tilføyde hun.

I det korte pressemøtet understreket hun også at hun kommer til å fortsette å støtte sine tidligere kollegaer som risikerer å bli domfelt i kommende saker i kjølvannet av News of the world-skandalen.