NRK Meny
Normal

Brooks: Jeg har lært en lekse

Tidligere redaktør i News of the World, Rebekah Brooks føler seg lettet etter frikjennelsen i telefonhacking-saken.

Rebekah Brooks og mannen Charlie

Det var en følelsesladet Rebekah Brooks som møtte pressen sammen med sin mann Charlie i dag.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

For første gang etter at dommen falt i saken mot henne og en annen tidligere redaktør i tabloidavisen News of the World, Andy Coulson, snakket en følelsesladet Brooks med pressen.

Fått støtte

– Jeg har fått solid støtte fra familie og venner. Jeg er uskyldig i anklagene som ble rettet mot meg. Jeg føler meg renvasket av den enstemmige frikjennelsen, sier Brooks som stod sammen med sin mann Charlie Brooks.

Det frammøtte pressekorpset ville gjerne vite hva Brooks mener om Coulson ble dømt i saken. Det ønsket hun imidlertid ikke å kommentere.

– Jeg ble pågrepet i midten av en stor kontrovers, der mange uttrykte sine meninger. Noen av de meningene var rettferdige, andre var det ikke. Jeg er veldig takknemlig for beslutningen juryen har fattet, sier hun.

Rebekah Brooks møter pressen i London

Det var trangt om plassen da Rebekah Brooks og hennes mann møtte pressen i London i dag.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Støtter kollegaer

– Det har vært en tid der jeg har fått tid til å reflektere, og jeg har lært en lekse som jeg håper har gjort meg klokere, tilføyde hun.

I det korte pressemøtet understreket hun også at hun kommer til å fortsette å støtte sine tidligere kollegaer som risikerer å bli domfelt i kommende saker i kjølvannet av News of the world-skandalen.

Kulturstrøm

 • FILMANMELDELSE: Isle of Dogs (5)

  «Isle of Dogs er muligens litt mørkere og mer melankolsk enn de fleste andre Wes Anderson-filmer, og den er full av undertekst om maktmisbruk og diskriminering.» Les hele anmeldelsen her.

  "Isle of Dogs"
  Foto: Twentieth Century Fox
 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic. (NTB)

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold