Hopp til innhold

Brooks: Jeg har lært en lekse

Tidligere redaktør i News of the World, Rebekah Brooks føler seg lettet etter frikjennelsen i telefonhacking-saken.

Rebekah Brooks og mannen Charlie

Det var en følelsesladet Rebekah Brooks som møtte pressen sammen med sin mann Charlie i dag.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

For første gang etter at dommen falt i saken mot henne og en annen tidligere redaktør i tabloidavisen News of the World, Andy Coulson, snakket en følelsesladet Brooks med pressen.

Fått støtte

– Jeg har fått solid støtte fra familie og venner. Jeg er uskyldig i anklagene som ble rettet mot meg. Jeg føler meg renvasket av den enstemmige frikjennelsen, sier Brooks som stod sammen med sin mann Charlie Brooks.

Det frammøtte pressekorpset ville gjerne vite hva Brooks mener om Coulson ble dømt i saken. Det ønsket hun imidlertid ikke å kommentere.

– Jeg ble pågrepet i midten av en stor kontrovers, der mange uttrykte sine meninger. Noen av de meningene var rettferdige, andre var det ikke. Jeg er veldig takknemlig for beslutningen juryen har fattet, sier hun.

Rebekah Brooks møter pressen i London

Det var trangt om plassen da Rebekah Brooks og hennes mann møtte pressen i London i dag.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Støtter kollegaer

– Det har vært en tid der jeg har fått tid til å reflektere, og jeg har lært en lekse som jeg håper har gjort meg klokere, tilføyde hun.

I det korte pressemøtet understreket hun også at hun kommer til å fortsette å støtte sine tidligere kollegaer som risikerer å bli domfelt i kommende saker i kjølvannet av News of the world-skandalen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.