NRK Meny
Normal

Britisk ros til Ane Brun

Britisk presse har spådd at Ane Brun får sitt store gjennombrudd i 2009.

Ane Brun

Britisk presse har spådd at Ane Brun får sitt store gjennombrudd i 2009. Nå roses hennes spellemannprisnominerte album «Changing of the Seasons» i to av landets musikkblader.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Både The Times , The Sun , Record of the Day , Music Week med flere har skrevet dette om den norske artisten.

Nå får hennes spellemannprisnominerte album «Changing of the Seasons» oppmerksomhet i britisk presse, og først ut er musikkbladene Uncut og The Word.

Oppmerksomhet for «True Colors»

Uncut skriver at Sky TVs bruk av hennes versjon av Cyndi Laupers sang «True Colors» har gitt henne mye oppmerksomhet, men at hennes egne sanger er mer interessante og kaller dem «poetiske meditasjoner om kjærlighet og dens destruktive krefter».

Bladet fortsetter med å sammenligne hennes musikk som en krysning mellom de canadiske McGarrigle-søstrene og Dolly Parton.

«Eksepsjonelt uttrykksfull»

I The Word står det å lese at Brun er «en eksepsjonelt uttrykksfull akustisk gitarist», men at hennes hovedtyngde er stemmen. Samtidig trekkes det fram at hun har instinkt for uortodokse, men sterke melodier.

«Changing of the Seasons» gis ut i Storbritannia 2. februar og Ane Brun legger i slutten av måneden ut på en omfattende britisk turne.

Hun gir ut plata i Storbritannia på sitt eget forlag Balloon Ranger Recordings som har åpnet en britisk filial.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz