NRK Meny
Normal

Britisk ros til Ane Brun

Britisk presse har spådd at Ane Brun får sitt store gjennombrudd i 2009.

Ane Brun

Britisk presse har spådd at Ane Brun får sitt store gjennombrudd i 2009. Nå roses hennes spellemannprisnominerte album «Changing of the Seasons» i to av landets musikkblader.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Både The Times , The Sun , Record of the Day , Music Week med flere har skrevet dette om den norske artisten.

Nå får hennes spellemannprisnominerte album «Changing of the Seasons» oppmerksomhet i britisk presse, og først ut er musikkbladene Uncut og The Word.

Oppmerksomhet for «True Colors»

Uncut skriver at Sky TVs bruk av hennes versjon av Cyndi Laupers sang «True Colors» har gitt henne mye oppmerksomhet, men at hennes egne sanger er mer interessante og kaller dem «poetiske meditasjoner om kjærlighet og dens destruktive krefter».

Bladet fortsetter med å sammenligne hennes musikk som en krysning mellom de canadiske McGarrigle-søstrene og Dolly Parton.

«Eksepsjonelt uttrykksfull»

I The Word står det å lese at Brun er «en eksepsjonelt uttrykksfull akustisk gitarist», men at hennes hovedtyngde er stemmen. Samtidig trekkes det fram at hun har instinkt for uortodokse, men sterke melodier.

«Changing of the Seasons» gis ut i Storbritannia 2. februar og Ane Brun legger i slutten av måneden ut på en omfattende britisk turne.

Hun gir ut plata i Storbritannia på sitt eget forlag Balloon Ranger Recordings som har åpnet en britisk filial.