Inge har kokt en sukkerlake. Han bruker 250 gram sukker på en halv liter vann.
- Jeg har lagt litt stjerneanis sammen med sukkeret for å få litt smak, sier Inge Johnsen.
Inge tømmer sukkerlaken i ei form, og heller oppi bringebær. Så tar han en stavmikser og moser bærene.
Inge blander sukkerlake og bringebær i ei form, og moser det med stavmikser. Foto: Per Kristian Johansen, NRK
- Jeg bruker halvt om halvt med bringebær og sukkerlake.
Når bringebærene er helt moset, siler Inge sorbeten slik at steinene blir borte.
- Nå tilsetter jeg ei spiseskje honning, slik at sorbeten blir litt blankere og finere, forteller Johnsen.
Inge rører inn honningen, og setter sorbeten i fryseboksen.
- Etter en stund tar jeg den ut og rører i den. Dette gjentar jeg med jevne mellomrom til den har stivnet.
- For å få den til å bli god i konsistensen, moser jeg det litt til med stavmikseren, og setter den en siste gang i frysern.
Inge tilbereder sorbeten i et stettglass.
- Dette er fantastisk godt, og veldig enkelt, sier Johnsen.
Bringebærsorbeten er servert. Vel bekomme! Foto: Per Kristian Johansen, NRK
Innslaget ble laget av Tron Soot-Ryen, og sendt i Norgesglasset 22.07.05.
Norgesglasset NRK P1