«Borat» blir Freddie i ny film

Den britiske skuespilleren og komikeren Sacha Baron Cohen har fått rollen som Queen-vokalist Freddie Mercury i en ny film om rockerens liv.

Sacha Baron Cohen og Freddie Mercury

Sacha Baron Cohen skal spille Queen-vokalist Freddie Mercury i en film om stjernens korte liv og karriere.

Foto: fotomontasje/AP

Innspillingen av filmen starter til neste år, og skal skildre Mercurys glansdager som superstjerne i rockegruppen Queen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Sacha Baron Cohen er Brüno.

Sacha Baron Cohen som Brüno.

Foto: Photo Credit: Frank Ockenfels

Sacha Baron Cohen er mest kjent for figurene «Borat» og «Brüno» , en kasakhstansk reporter og en østerriksk motejournalist som begge har klart å provosere mennesker og makthavere i forskjellige land.

Les også: Svartelister Borat

Live Aid-konserten

Filmen om Queen kommer til å bli laget i samarbeid med de tre gjenlevende medlemmene i det britiske bandet, samt Mercurys eiendomsforvaltere. Også Queen-manager Jim Beach er involvert i prosjektet.

Les også: Freddie Mercury blir film

– Filmen vil fokusere på årene frem mot Queens største konsertøyeblikk, Live Aid-konserten på Wembley Stadium I 1985, forteller produsent Graham King.

Freddie Mercury døde av aids i 1991, kun én dag etter at han for første gang innrømmet at han var rammet av sykdommen.

Beskyttet privatlivet

45-åringen var svært beskyttende rundt sitt eget privatliv hele sin karriere, stilte sjelden opp på intervjuer, og snakket aldri om sin homoseksualitet.

Blant Queens største hits, finner vi blant annet «Bohemian Rhapsody», «We Are the Champions», «We Will Rock You» og «Radio Ga Ga».

Les også: Queen feirer 40 år med samling

Musikalen «We Will Rock You» har blitt spilt for fulle hus i London siden 2002, og er skrevet med utgangspunkt i låter fra Queen-universet.

QUEEN med frontfigur Freddie Mercury under konserten i Drammenshallen i 1982

Queen med frontfigur Freddie Mercury under konserten i Drammenshallen i 1982.

Foto: Tormod Kjensjord / NTB / SCANPIX

Kulturstrøm