Freddie Mercury blir film

Endelig får Hollywood lage filmen de har drømt om i årevis.

Freddie Mercury, frontfigur i musikkgruppen QUEEN, på scenen under konserten i Drammenshallen i 1982
Foto: Tormod Kjensjord/ NTB / SCANPIX

Dette er filmen Hollywood har ventet på i årevis – filmen om livet til Freddie Mercury, vokalisten i Queen som døde av Aids i 1991.

Mange år med forhandlinger

Forhandlingene har pågått over flere år og nå skal prosjektet endelig bli virkelighet, etter at de gjenværende medlemmene i bandet alle har gitt sin velsignelse.

Tidligere har både gitarist Brian May, trommis Roger Taylor og bassist John Deacon, i tillegg til manager Jim Beach alle sangt nei, men nå har det endret seg.

I følge den britiske avisa Sunday Express har de endelig gitt sitt ja til å bruke bandets musikk til en film om Mercury.

- Har lokket med store penger

- Filmen har ingen tittel ennå, men Hollywood har i flere år lokket med store penger om de skulle få gjøre en film om ham, sier en kilde nær prosjektet til avisa.

- Man kunne uansett ikke ha laget filmen uten å ha rettigheter til å bruke musikken, og fram til nå har de (Queen) alltid sagt nei, sier kilden videre.

Manuset til filmen skal være skrevet av Peter Morgan og skal etter planen være klar til slutten av 2011. Da er det 20 år siden Freddie Mercury døde, nærmere bestemt 24. november 1991.

Kulturstrøm