Normal

Tre norske blant verdens bibliotekarers favorittliste

Både Gaute Heivoll, Ingrid Storholmen og Karl Ove Knausgård er nominert til den internasjonale bibliotekprisen IMPAC Dublin Literary Award. Det er første gang så mange norske bøker er på denne prestisjetunge lista.

Ingrid Storholmen

Ingrid Storholmen er en av de norske forfatterne som er nominert til den internasjonale bibliotekprisen, for «Voices from Chernobyl» («Tsjernobylfortellinger»).

Bibliotekarer i 39 land over hele verden har stemt fram de nominerte til IMPAC Dublin Literary Award. Blant de 142 foreslåtte vinnerne av 100 000 Euro og den heder og ære som følger med, er tre norske forfattere.

Ingrid Storholmens er nominert for «Voices from Chernobyl» («Tsjernobylfortellinger»), hennes første prosabok, som hun også ble nominert til Brageprisen og Kritikerprisen for. Karl Ove Knausgårds «A Man in Love» («Min kamp 2») og Gaute Heivolls «Before I burn» («Før jeg brenner ned») er også nominert.

Gaute Heivoll

Gaute Heivolls «Før jeg brenner ned» som ble utgitt i 2010, er solgt til 17 land.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Andre forfatternavn på bibliotekenes langliste er ikke fullt så overraskende Donna Tartt for «The Goldfinch», Chimamanda Ngozi Adichie for «Americana», Stephen King for «Doctor Sleep», Dave Eggers for «The Circle», Neil Gaiman for «The Ocean at the End of the Lane» og J.M. Coetzee for« The Childhood of Jesus» og Margaret Atwood for «MaddAddam».