Hopp til innhold

Blir «19» en hit igjen?

Manchester United-supporterne vil feire med Paul Harcastle-hit fra 1985.

Manchester United, supportere

Søndag kan trolig Ryan Giggs og Manchester feire sitt 19. seriegull.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Paul Hardcastle: «19»

Paul Hardcastles «19» fra 1985.

Foto: Plateomslag

Supporterne til det engelske fotballaget Manchester United vil ikke nøye seg med at laget nå etter all sannsynlighet kommende helg tar sitt 19. ligagull. Nå vil de også endre på toppen av den britiske singlelista.

Les også: Hemningsløs Ferguson hoppet av glede: - Nå er det ingen tvil

De har nå startet en kampanje for å få folk til å kjøpe Paul Hardcastles storhit fra 1985 – låta «19», melder The Guardian.

Årelang kamp

Fansen ønsker at laget deres søndag kan akkompagneres musikalsk, dersom de vinner over Blackburn Rovers og dermed er seriemestere for 19. gang.

Hør låta her:

Bak det musikalske ønsket ligger en årelang kamp for Manchester United å ta over hegemoniet i engelsk fotball fra Liverpool. Inntil i år er det laget fra Merseyside som har hatt flest seriemesterskap, og dermed har kunnet kalle seg «best i landet».

Manager Alex Ferguson sa i 2002 at hans største bragd ville være å «dytte Liverpool ned fra tronen» og ansees også som en av grunnene til fansens ønske om maksimal oppmerksomhet rundt bragden.

Trenger 30.000

Paul Hardcastle

Paul Hardcastle vil at eventuelle ekstra inntekter fra salget av «19» skal gå til veldedighet.

Foto: PaulHardcastle.com

Et annet aspekt ved saken er at Paul Hardcastles låt, som toppet den britiske singlelista fem uker i 1985, mista topplasseringen til en veldedighetsversjon av Liverpool-hymnen «You'll never walk alone».

Låta «19», som egentlig handler om gjennomsnittsalderen for soldater som kjempet i Vietnamkrigen, er tilgjengelig i iTunes og man regner med at 30.000 nedlastinger vil være tilstrekkelig.

Enkelte synes imidlertid det er lite passende å feire en bragd innen fotballen med en sang som handler om unge mennesker som falt i krigen.

Hardcastle har foreslått at deler av eventuelle ekstra inntekter kan gå til organisasjoner som jobber for Vietnam-veteraner.

En jubileumsversjon av Paul Hardcastles «19»:

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB