Ellevill avslutning da Ajer stoppet United: – Det er utrolig

Manchester United så ut til å rane med seg tre poeng fra bortekampen mot Brentford, men langt på overtid ødela Kristoffer Ajer for storklubben.

Premier League - Brentford v Manchester United

Brentford dominerte enormt mot Manchester United, men etter 27 skudd, tre treff i metallet og null mål var det i stedet gjestene som tok ledelsen ved Mason Mount seks minutter på overtid.

Euforien var enorm for Manchester United som så ut til å ta en viktig seier i kampen om topp fire, men Brentford hadde en nordmann som ville det annerledes.

Ni minutter på overtid dukket nemlig Kristoffer Ajer opp i United-boksen og banket inn utligningen på Brentfords 28. skudd i kampen.

– Det var viktig. Jeg synes vi spiller en tilnærmet perfekt kamp. Vi skulle helt klart hatt tre poeng i dag, sier Ajer til Viaplay.

Med det scoret nordmannen i sin andre strake kamp, og sørget for at ett poeng ble igjen i London.

– Jeg har de to siste målene for klubben, så det er utrolig, sier Ajer.

SIKKER: Da ballen falt ned i føttene til Kristoffer Ajer på overtid, var han iskald og fikset et uavgjortresultat.

Voldsomt Brentford-press

Før oppgjøret i den engelske hovedstaden tok fyr på overtid, var det stort sett angrep mot ett mål.

– Det var en av de beste prestasjonene jeg har sett siden jeg kom til klubben. Det var utrolig gøy å være en del av, sier Ajer som kom til Brentford fra Celtic sommeren 2021.

Brentford-spiss Ivan Toney satte ballen i stolpen halvveis ut i førsteomgang, før stopper Mathias «Zanka» Jørgensen headet i tverrliggeren like etter.

I den andre omgangen fikk Toney et mål annullert, før tverrliggeren dirret på ny da Bryan Mbeumo sendte en volley i metallet drøye ti minutter før full tid.

Ivan Toney

FORTVILELSE: Ivan Toney måtte gå målløs av banen til tross for flere enorme muligheter.

United-kritikk

Det var altså Brentford som sto for det meste av sjanser, og United får krass kritikk for opptredenen mot et lag som ikke hadde vunnet på de seks foregående kampene.

– Det hadde vært kriminelt om Manchester United hadde vunnet den kampen, sier tidligere England-spiller Jamie Redknapp hos Sky Sports.

– Jeg synes Manchester United spiller som et nedrykkslag i dag, sier Viaplay-ekspert Sigrid Heien Hansen.

– Jeg synes ikke det er noe bedre prestasjon enn det. Uten kriging. Den eneste krigingen vi fikk var i ti minutter. Da så det ut som de ville vinne. Resten av kampen synes jeg er elendig av Manchester United, utdyper Heien Hansen.

United-jubel

TRODDE SEIEREN VAR SIKRET: Manchester United-spillerne jublet voldsomt etter Mason Mounts overtidsscoring.

– Fotballen er brutal

Manchester United-manager Erik ten Hag erkjenner at Brentford var det beste laget i lørdagens kamp, selv om det var skuffende at det bare ble uavgjort etter det sene ledermålet.

– De viste mer lidenskap, lyst og vilje enn det vi gjorde. Kvaliteten til dette laget er at de kjemper for det, men vi må vise mer, sier ten Hag til BBC.

– Vi bør alle stå frem og ta på oss ansvaret for dette her, sier han til Sky Sports.

Mason Mount

NESTEN MATCHVINNER: Mason Mount.

– Hvis du ser kampen i sin helhet så var det ikke etter vår standard. Vi vet det. Da vi scoret helt på slutten tenkte man at man kunne stå imot, men kanskje vi ikke fortjente det, sier målscorer Mount til Sky Sports.

– Brentford gjorde det vanskelig. Det er aldri lett å komme hit. De gjorde det tøft, og vi kom oss aldri i gang fra start, fortsetter Mount.

Thomas Frank, Brentfords danske manager, var helt forbauset over at laget hans ikke vant kampen.

– Det burde bare vært en vinner i denne kampen, og det skulle vært oss. Så havner du under 0–1 i 96. minutt, og da tenker man at fotballen er brutal. Jeg mistet nesten troen på fotballguden, men han ga litt tilbake, sier Frank til Sky Sports.

Dyrebare poeng

For Manchester Uniteds kamp om en topp fire-plassering – som garantert gir plass i Mesterligaen – var det to dyrebare poeng som gikk tapt da Ajer utlignet.

Med én kamp mindre spilt er det 11 poeng opp til Aston Villa på fjerdeplassen, mens Tottenham har åtte poeng mer enn Manchester United med like mange kamper spilt.

– Det blir tøft nå, men alt vi kan gjøre er å fokusere på oss selv. Vi vet hva vi må gjøre, sier Mount.

– Det er mange kamper igjen, så la oss spille. Vi tar med oss dette poenget. Til slutt kan det være et veldig bra poeng, sier ten Hag.

For Brentfords del er det fem poeng ned til nedrykksplass med åtte serierunder igjen av Premier League-sesongen.

Kvestet til blods av knotter, endte opp med ti sting 00:43

• Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.