Hopp til innhold

Ellevill avslutning da Ajer stoppet United: – Det er utrolig

Manchester United så ut til å rane med seg tre poeng fra bortekampen mot Brentford, men langt på overtid ødela Kristoffer Ajer for storklubben.

Premier League - Brentford v Manchester United

Brentford dominerte enormt mot Manchester United, men etter 27 skudd, tre treff i metallet og null mål var det i stedet gjestene som tok ledelsen ved Mason Mount seks minutter på overtid.

Euforien var enorm for Manchester United som så ut til å ta en viktig seier i kampen om topp fire, men Brentford hadde en nordmann som ville det annerledes.

Ni minutter på overtid dukket nemlig Kristoffer Ajer opp i United-boksen og banket inn utligningen på Brentfords 28. skudd i kampen.

– Det var viktig. Jeg synes vi spiller en tilnærmet perfekt kamp. Vi skulle helt klart hatt tre poeng i dag, sier Ajer til Viaplay.

Med det scoret nordmannen i sin andre strake kamp, og sørget for at ett poeng ble igjen i London.

– Jeg har de to siste målene for klubben, så det er utrolig, sier Ajer.

Premier League - Brentford v Manchester United

SIKKER: Da ballen falt ned i føttene til Kristoffer Ajer på overtid, var han iskald og fikset et uavgjortresultat.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Voldsomt Brentford-press

Før oppgjøret i den engelske hovedstaden tok fyr på overtid, var det stort sett angrep mot ett mål.

– Det var en av de beste prestasjonene jeg har sett siden jeg kom til klubben. Det var utrolig gøy å være en del av, sier Ajer som kom til Brentford fra Celtic sommeren 2021.

Brentford-spiss Ivan Toney satte ballen i stolpen halvveis ut i førsteomgang, før stopper Mathias «Zanka» Jørgensen headet i tverrliggeren like etter.

I den andre omgangen fikk Toney et mål annullert, før tverrliggeren dirret på ny da Bryan Mbeumo sendte en volley i metallet drøye ti minutter før full tid.

Ivan Toney

FORTVILELSE: Ivan Toney måtte gå målløs av banen til tross for flere enorme muligheter.

Foto: Toby Melville / Reuters

United-kritikk

Det var altså Brentford som sto for det meste av sjanser, og United får krass kritikk for opptredenen mot et lag som ikke hadde vunnet på de seks foregående kampene.

– Det hadde vært kriminelt om Manchester United hadde vunnet den kampen, sier tidligere England-spiller Jamie Redknapp hos Sky Sports.

– Jeg synes Manchester United spiller som et nedrykkslag i dag, sier Viaplay-ekspert Sigrid Heien Hansen.

– Jeg synes ikke det er noe bedre prestasjon enn det. Uten kriging. Den eneste krigingen vi fikk var i ti minutter. Da så det ut som de ville vinne. Resten av kampen synes jeg er elendig av Manchester United, utdyper Heien Hansen.

United-jubel

TRODDE SEIEREN VAR SIKRET: Manchester United-spillerne jublet voldsomt etter Mason Mounts overtidsscoring.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

– Fotballen er brutal

Manchester United-manager Erik ten Hag erkjenner at Brentford var det beste laget i lørdagens kamp, selv om det var skuffende at det bare ble uavgjort etter det sene ledermålet.

– De viste mer lidenskap, lyst og vilje enn det vi gjorde. Kvaliteten til dette laget er at de kjemper for det, men vi må vise mer, sier ten Hag til BBC.

– Vi bør alle stå frem og ta på oss ansvaret for dette her, sier han til Sky Sports.

Mason Mount

NESTEN MATCHVINNER: Mason Mount.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

– Hvis du ser kampen i sin helhet så var det ikke etter vår standard. Vi vet det. Da vi scoret helt på slutten tenkte man at man kunne stå imot, men kanskje vi ikke fortjente det, sier målscorer Mount til Sky Sports.

– Brentford gjorde det vanskelig. Det er aldri lett å komme hit. De gjorde det tøft, og vi kom oss aldri i gang fra start, fortsetter Mount.

Thomas Frank, Brentfords danske manager, var helt forbauset over at laget hans ikke vant kampen.

– Det burde bare vært en vinner i denne kampen, og det skulle vært oss. Så havner du under 0–1 i 96. minutt, og da tenker man at fotballen er brutal. Jeg mistet nesten troen på fotballguden, men han ga litt tilbake, sier Frank til Sky Sports.

Dyrebare poeng

For Manchester Uniteds kamp om en topp fire-plassering – som garantert gir plass i Mesterligaen – var det to dyrebare poeng som gikk tapt da Ajer utlignet.

Med én kamp mindre spilt er det 11 poeng opp til Aston Villa på fjerdeplassen, mens Tottenham har åtte poeng mer enn Manchester United med like mange kamper spilt.

– Det blir tøft nå, men alt vi kan gjøre er å fokusere på oss selv. Vi vet hva vi må gjøre, sier Mount.

– Det er mange kamper igjen, så la oss spille. Vi tar med oss dette poenget. Til slutt kan det være et veldig bra poeng, sier ten Hag.

For Brentfords del er det fem poeng ned til nedrykksplass med åtte serierunder igjen av Premier League-sesongen.

null
Spiller nå
Lyon snudde kampen fra 0-2 til 3-2 på få minutter 01:13
Neste

Siste nytt

 • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

  Det bekrefter Nilsson til SVT.

  – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

  For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

  – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

  Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

  – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

  Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

  – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN
 • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

  Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

  Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

  Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

  City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

  Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

  Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

  Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

  Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

  Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

  Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

  Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal