Hemningsløs Ferguson hoppet av glede: - Nå er det ingen tvil

Manchester United hadde kniven på strupen for første gang i ligaen denne sesongen, men da det gjaldt som mest fikk Alex Ferguson sine menn til å levere en maktoppvisning av de sjeldne.

Alex Ferguson

Alex Ferguson bukket mot tribunen etter kampen. - Det var min takk til fansen, sa han etterpå.

Det ble en stor dag for Alex Ferguson, som etter alle solemerker vinner sin 12. ligatittel med Manchester United.

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand, Ryan Giggs og Nemanja Vidic jubler etter kampen.

Kampfakta:

Manchester United - Chelsea 2-1

Ferguson jublet hemningsløst etter seieren var et faktum.

69-åringen, som i så mange år har vist ekte fotballglede på Old Trafford, hoppet og spratt som et lite barn da sluttsignalet lød, og avsluttet det hele med å bukke til fansen.

- En utrolig prestasjon. Tilhengerne hjalp oss, de hjalp oss veldig. Og Wayne Rooney kunne scoret seks mål i dag, sa en storfornøyd Ferguson til britisk TV etter kampen.

- Det er ingen tvil

Ferguson kan ta seg råd til å strekke armene i været. Om United tar minst ett poeng på de to siste kampene, vinner han sitt 12. ligagull for klubben.

- Slik jeg kjenner disse spillerne, er det ingen tvil om at vi greier å ta et poeng på de to siste kampene, sier Ferguson.

- Matematisk sett er det ikke avgjort, men vi er nesten der, gliste superveteran Ryan Giggs i intervjuet med britisk TV etter kampen.

Gråt av glede

Den hoppende glade United-manageren fikk selskap av spillerne, som også viste sterke følelser etter en lang sesong.

Målscorer Javier Hernàndez tok til tårene etter kampen. Han scoret sitt 13. ligamål for sesongen etter bare 36 sekunder.

- Helt fantastisk. Jeg trodde jeg måtte gi Hernàndez et år for å utvikle seg, men han har taklet alle utfordringer, sier Ferguson.

Manet laget til seier

Etter Chelseas fantastiske våropphenting i ligaen holdt den røde delen av Manchester pusten før storkampen på søndag.

Med Chelsea-seier ville London-laget på sensasjonelt vis overta ledelsen i Premier League med bare to serierunder igjen å spille.

Men Ferguson hadde ingen intensjoner om å la Uniteds 19. seriegull glippe.

Rekordtidlig scoring

Skotten hadde tydeligvis gitt laget sitt de rette beskjedene før storkampen, for United leverte en sjokkåpning av de sjeldne.

Hernàndez sendte Manchester United til himmels etter bare 36 sekunder av skjebnekampen.

Den lille mexicaneren ble spilt gjennom av Park, og var like nådeløs som vanlig da han rullet inn 1-0. Ifølge Infostrada er scoringen årets raskeste i Premier League.

United-tilhengere jublet hemningsløst over drømmeåpningen. Lite visste de at den rekordraske scoringen bare var starten på det som skulle bli en stor kveld.

Vidic doblet ledelsen

Chelsea ble tatt helt på senga av det heltente United-mannskapet, og de rødkledde fortsatte å produsere sjanse på sjanse de første 20 minuttene.

Etter 22 minutter fikk United uttelling nok en gang. Fergusons mannskap lurte Chelsea med en kort dødball for andre gang på to minutter, og Nemanja Vidic, en av årets desidert beste spillere, stanget inn 2-0 på Old Trafford.

- Vi spilte god fotball i første omgang. Vi fikk to mål, og det viser hvor godt vi spilte, sa Nemanja Vidic til britisk TV etter kampen.

Chelsea hevet seg etter 2-0-scoringen, men evigunge Edwin van der Sar (40) stod som en mur i United-målet. Dermed gikk United til pause med 2-0-ledelse etter en omgang der Branislav Ivanovic fort kunne vært utvist etter en stempling.

Ga kampen nytt liv

Carlo Ancelotti

Chelsea-manager Carlo Ancelotti har ledet et fantastisk forsøk på å hente opp United ledelse i ligaen, men det holdt akkurat ikke.

Da alt håp så ut til å være ute for de mørkeblå, svarte Frank Lampard. Chelsea fikk fram mange spillere innenfor Uniteds sekstenmeter, og Lampard scoret fra kort hold.

Bare minutter senere fikk United muligheten til å drepe det lille håpet Chelsea eventuelt måtte ha igjen, men Wayne Rooney misbrukte muligheten fra fem meters hold.

Rooney misbrukte flere store sjanser mot slutten av kampen, og var faktisk langt nærmere scoring enn samtlige Chelsea-spillere.

- Vi kunne scoret seks i andre omgang. Men vi forventet en tøff kamp, og det fikk vi, sier Ferguson.

• Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.