Hemningsløs Ferguson hoppet av glede: - Nå er det ingen tvil

Manchester United hadde kniven på strupen for første gang i ligaen denne sesongen, men da det gjaldt som mest fikk Alex Ferguson sine menn til å levere en maktoppvisning av de sjeldne.

Alex Ferguson

Alex Ferguson bukket mot tribunen etter kampen. - Det var min takk til fansen, sa han etterpå.

Foto: Jon Super / Ap

Alex Ferguson

Det ble en stor dag for Alex Ferguson, som etter alle solemerker vinner sin 12. ligatittel med Manchester United.

Foto: Jon Super / Ap
Rio Ferdinand

Rio Ferdinand, Ryan Giggs og Nemanja Vidic jubler etter kampen.

Foto: ANDREW YATES / Afp
Kampfakta:

Manchester United - Chelsea 2-1

Ferguson jublet hemningsløst etter seieren var et faktum.

69-åringen, som i så mange år har vist ekte fotballglede på Old Trafford, hoppet og spratt som et lite barn da sluttsignalet lød, og avsluttet det hele med å bukke til fansen.

- En utrolig prestasjon. Tilhengerne hjalp oss, de hjalp oss veldig. Og Wayne Rooney kunne scoret seks mål i dag, sa en storfornøyd Ferguson til britisk TV etter kampen.

- Det er ingen tvil

Ferguson kan ta seg råd til å strekke armene i været. Om United tar minst ett poeng på de to siste kampene, vinner han sitt 12. ligagull for klubben.

- Slik jeg kjenner disse spillerne, er det ingen tvil om at vi greier å ta et poeng på de to siste kampene, sier Ferguson.

- Matematisk sett er det ikke avgjort, men vi er nesten der, gliste superveteran Ryan Giggs i intervjuet med britisk TV etter kampen.

Gråt av glede

Den hoppende glade United-manageren fikk selskap av spillerne, som også viste sterke følelser etter en lang sesong.

Målscorer Javier Hernàndez tok til tårene etter kampen. Han scoret sitt 13. ligamål for sesongen etter bare 36 sekunder.

- Helt fantastisk. Jeg trodde jeg måtte gi Hernàndez et år for å utvikle seg, men han har taklet alle utfordringer, sier Ferguson.

Manet laget til seier

Etter Chelseas fantastiske våropphenting i ligaen holdt den røde delen av Manchester pusten før storkampen på søndag.

Med Chelsea-seier ville London-laget på sensasjonelt vis overta ledelsen i Premier League med bare to serierunder igjen å spille.

Men Ferguson hadde ingen intensjoner om å la Uniteds 19. seriegull glippe.

Rekordtidlig scoring

Skotten hadde tydeligvis gitt laget sitt de rette beskjedene før storkampen, for United leverte en sjokkåpning av de sjeldne.

Hernàndez sendte Manchester United til himmels etter bare 36 sekunder av skjebnekampen.

Les også: Sir Alex: – Vi kan ikke være redde

Den lille mexicaneren ble spilt gjennom av Park, og var like nådeløs som vanlig da han rullet inn 1-0. Ifølge Infostrada er scoringen årets raskeste i Premier League.

United-tilhengere jublet hemningsløst over drømmeåpningen. Lite visste de at den rekordraske scoringen bare var starten på det som skulle bli en stor kveld.

Les også: Ampert Arsenal ute av tittelkampen

Vidic doblet ledelsen

Chelsea ble tatt helt på senga av det heltente United-mannskapet, og de rødkledde fortsatte å produsere sjanse på sjanse de første 20 minuttene.

Etter 22 minutter fikk United uttelling nok en gang. Fergusons mannskap lurte Chelsea med en kort dødball for andre gang på to minutter, og Nemanja Vidic, en av årets desidert beste spillere, stanget inn 2-0 på Old Trafford.

- Vi spilte god fotball i første omgang. Vi fikk to mål, og det viser hvor godt vi spilte, sa Nemanja Vidic til britisk TV etter kampen.

Chelsea hevet seg etter 2-0-scoringen, men evigunge Edwin van der Sar (40) stod som en mur i United-målet. Dermed gikk United til pause med 2-0-ledelse etter en omgang der Branislav Ivanovic fort kunne vært utvist etter en stempling.

Ga kampen nytt liv

Carlo Ancelotti

Chelsea-manager Carlo Ancelotti har ledet et fantastisk forsøk på å hente opp United ledelse i ligaen, men det holdt akkurat ikke.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Da alt håp så ut til å være ute for de mørkeblå, svarte Frank Lampard. Chelsea fikk fram mange spillere innenfor Uniteds sekstenmeter, og Lampard scoret fra kort hold.

Bare minutter senere fikk United muligheten til å drepe det lille håpet Chelsea eventuelt måtte ha igjen, men Wayne Rooney misbrukte muligheten fra fem meters hold.

Rooney misbrukte flere store sjanser mot slutten av kampen, og var faktisk langt nærmere scoring enn samtlige Chelsea-spillere.

- Vi kunne scoret seks i andre omgang. Men vi forventet en tøff kamp, og det fikk vi, sier Ferguson.

Fotballnyheter