Hopp til innhold

United-helt opprørt av treningsbilder – får kraftig svar på tiltale

Paul Scholes likte dårlig det han så av supertalentene Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho på trening. Nå får United-legenden kritikk selv.

SDDD

YNDLINGER: Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho er to lyspunkter hos United-fansen denne sesongen. Derfor var det oppsiktsvekkende da Paul Scholes valgte å rykke ut med kritikk mot duoen denne uken.

Foto: Montasje NTB

Scholes, som vant Premier League 11 ganger og spilte 499 Premier League-kamper for Manchester United, er en av de tyngste meningsbærerne i verden når det kommer til storklubben fra Old Trafford.

Derfor rynket nok mange på nesen da Scholes nylig publiserte et bilde av de to United-yndlingene Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho fra klubbens treningsfelt.

Bildet viste duoen i ruskete vær, ikledd vanter, lue og med hetta over hodet.

s
Foto: Skjermdump Instagram

Scholes, som åpenbart er av den gamle skolen, likte dårlig det han så:

– Jeg bryr meg ikke om lue og vanter, men det er ikke snakk om at det er mulig å trene skikkelig med hetten på. Det er på treningsfeltet standarden skal settes, skrev han på Instagram.

Det tok ikke lang tid før reaksjonene begynte å renne inn, og muligens fikk Scholes kalde føtter.

Ifølge Daily Mail tok det bare noen timer før han valgte å slette det fra Instagram.

Likevel har utspillet skapt flere avisoverskrifter og vakt oppsikt på balløya.

Carl-Erik Torp i NRKs Cupen Live

REAGERER: NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

– Utrolig pirkete

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp rister på hodet av hele greia.

– Jeg syns det er utrolig pirkete, og for meg blir det en «jeg vet best-holdning». Det oser av «sånn gjorde ikke vi det, og vi vant», og slike utspill tror jeg bare er ødeleggende, egentlig, sier Torp.

– På hvilken måte syns du at det er ødeleggende?

– Det setter jo hele tiden klubben opp mot en fortid, og hvordan ting skulle vært, og hvordan ting var før. Det er nå engang sånn at verden utvikler seg. Alle kjenner seg jo igjen i dette i livet sitt. «Det var veldig fint i min barndom da vi gjorde det sånn». Og når neste generasjon ikke gjør det sånn, så er det feil, mener Torp.

Hva synes du om utspillet fra Scholes?

United har de siste sesongene slitt med å ta nye steg tilbake mot gammel storhet. Denne sesongen er foreløpig i ferd med å bli et stort steg tilbake for Erik ten Hag og hans mannskap.

De røde djevlene har ikke vunnet ligagull siden 2012/2013-sesongen, da Alex Ferguson sto bak spakene og styrte det meste.

Og de største kritikerne mot United er stadig vekk deres gamle spillere som Scholes, Roy Keane, Gary Neville og Rio Ferdinand, som alle har figurert som TV-eksperter i ulike kanaler.

– Skaper bare mer press

NRK-ekspert Torp mener disse gamle heltene og de stadige utspillene er med på å gjøre tingenes tilstand enda mer utfordrende for gamleklubben.

– Det skaper bare enda mer press, og det er i hvert fall ikke med på å gi den roen som trengs. Alle som har drevet med fotball på et høyt nivå vet at spillere og klubber trenger det. Men jeg tror dette bare er en del av hemskoen til sånne store klubber, sier Torp.

Og legger til:

– Jeg tror overhodet ikke at slike utspill er med på å skjerpe spillerne.

q9dz299PHg8

FÅTT DEBUTEN: Kobbie Mainoo spås en stor fremtid og har allerede fått sin første kamp for det engelske landslaget.

Foto: Reuters

Det er ikke to erfarne spillere Scholes velger å «henge ut». Alejandro Garnacho er bare 19 år og Mainoo 18.

– Fnyser nok av det

Carl-Erik Torp tror de får med seg utspill som den Scholes kom med denne uken.

– De blir nok preget av det, i form av at det tar fokus, kanskje får de spørsmål om det fra media og de snakker nok om det i garderoben. Men jeg tror nok de internt fnyser litt av det og ikke bryr seg så mye om det, sier Torp.

Han gir Scholes rett i én ting: Hvis det faktisk er sånn at disse spillerne ikke klarer å trene skikkelig fordi de fryser og har hetta over hodet på trening, er det et problem.

– Men da er det jo den indre justisen som er hovedproblemet i United. Hvis dette gjør at United ikke trener så godt som de bør, så er det Erik ten Hag som er problemet. Da er det lederne i laget som er problemet, ikke disse unge spillerne som gjør det, mener NRK-eksperten.

05qd7Mc6qs0

UNITED-HELT: Paul Scholes spilte for samme klubb hele karrieren.

Foto: Reuters

Scholes var helten

Mainoo, som så langt spilt 18 kamper i Premier League og allerede er belønnet med debuten for England, har tidligere uttalt at Paul Scholes er hans drømmepartner på midtbanen hvis han måtte velge én.

– Jeg liker alt med ham. Pasningene, bevegelsene, måten han avsluttet på. Intelligensen. Ja, han var en stor spiller, har Mainoo uttalt ifølge The Mirror.

Han har så langt ikke kommentert utspillet fra sin midtbanehelt.

Etter 31 kamper ligger Manchester United foreløpig på en 6. plass i Premier League. Neste kamp spilles 18.30 lørdag kveld borte mot Bournemouth.

null
Spiller nå
Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28
Neste

Siste nytt

  • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

    Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

    Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

    Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

    Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

    I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

    Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

    Rafael Nadal
    Foto: OSCAR DEL POZO / AFP
  • Casper Ruud briljerte i Madrid

    Casper Ruud herjet med briten Cameron Norrie på rødgrusen i 3. runde av Madrid Open i tennis. Det var hans 31. seier for året.

    Snarøya-mannen er med god margin spilleren med flest enkeltseirer på ATP-touren så langt i år. Han har fem flere enn Jannik Sinner på 2.-plass.

    Mandag var Ruud klart best så å si hele veien. Han nedsablet Norrie med sifrene 6-2, 6-4 og revansjerte Australian Open-exiten fra januar. Den gang vant briten 3-1 i sett.

    Senere i uken skal Ruud opp mot Felix Auger-Aliassime fra Canada i åttedelsfinalen.

    Nylig tok 25-åringen sin største seier i karrieren ved å vinne ATP500-turneringen i Barcelona. Alle hans ti første ATP-titler kom på 250-nivået.

    Nå sikter Ruud seg inn på ATP1000-suksess i Madrid.

    (NTB)

    Zu-fKyPYJV4
    Foto: Reuters
  • BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

    En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag.

    Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer.

    Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket.

    Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger.

    Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep.

    Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja.

    Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)

    Premier League - Manchester City v Chelsea
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal