Vil du kåre årets beste norske roman?

Er du en lesehest? Vil du være med og kåre årets beste norske roman? P2 søker lytterjury til Romanprisen som ikke er redd for en heftig diskusjon.

NRKs bokanmeldere Anne Cathrine Straume og Marta Norheim har store forventinger til Tiller

Anne Cathrine Straume og Marta Norheim i P2lytternes romanpris er klare for å ta i mot søknadene til juryen!

Foto: Kristin Vold / NRK

I fjor gikk prisen til Brit Bildøen for romanen Sju dagar i august . Året før mente juryen «Fugletribunalet» av Agnes Ravatn fortjente seieren. Hvilken norsk roman er aller best i år?

– Var redd for å virke spekulativ

Du bestemmer

Like sikkert som bokåret nærmer seg slutten, like sikkert søker NRK P2 etter leselystne som vil være med i juryen til P2-lytternes romanpris.

De som blir plukket ut, får seks romaner tilsendt i posten i god tid før jul. Så møtes dere en helg i midten av januar til diskusjon og debatt om bøkene i studio hos NRK på Marienlyst.

De seks nominerte romanene er plukket ut av et fagpanel fra NRKs litteraturredaksjon.

Hvilken av disse seks bøkene er den aller beste? Og hvorfor? Det kan du være med og bestemme.

P2s lyttarjury 2013

Her er juryen fra 2013 i sving i studio. Blir du med i år?

Foto: Arild Jonsjord / NRK

Bryn dine meninger

– Lytterjuryen er stedet for lesehester av alle slag: Oppgaven er å lese seks romaner av høy kvalitet, for deretter å diskutere disse med andre lesere fra hele landet, sier Marta Norheim som har vært fast programleder for Romanprisen i mange år. Hun ønsker en ny jury velkommen:.

– Du får sjansen til å tenke gjennom hva og hvorfor du liker eller misliker en bok, og prøve meiningene dine mot andres. Og ikke minst, diskusjonene skjer i løpet av en intens helg i Oslo i januar, på NRKS regning. Som sagt: dette er stedet for lesehester.

Send søknad innen 23. november

Hvis du vi være med i juryen må du sende et brev til oss innen mandag 23. november, der du skriver litt om deg selv. Alder, bosted og yrke / interesser er viktig, siden vi forsøker å få til en god spredning i både geografi og bakgrunn. Vi er også interessert i hva du liker å lese og hvorfor.

Brevet sender du på epost til nrkbok@nrk.no

eller til

Romanprisen, NRK P2, RT 32 NRK, 0342 Oslo

Vi gleder oss til å høre fra deg!

(Fristen for å melde seg på er gått ut)

Kulturstrøm

 • Phil Spector er død

  Musikkprodusenten Phil Spector er død, 81 år gammel. Det melder TMZ. Amerikaneren sonet en fengselsstraff for drap med en minstetid på 19 år for å ha drept skuespilleren Lana Clarkson i 2003.

  Phil Spector
  Foto: Pool / REUTERS
 • Statsministeren helsar kongeparet

  I dag har kong Harald og dronning Sonja vore kongepar i 30 år. Statsministeren helsar paret, og kallar dei eit fast punkt i ei verd av uro og konfliktar.

  Laster Twitter-innhold