NRK Meny
Normal

Tony Blair har en hemmelig pakt med dronningen

Fredrik Skavlan har intervjuet Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair. Blair forteller om årene i Downing Street no. 10 og forholdet til Bill Clinton og George W. Bush.

Fredrik Skavlan og Tony Blair.

Fredrik Skavlan har intervjuet Tony Blair for SVT.

Foto: Selim Sari

Det eksklusive intervjuet er ikke en del av «Skavlan», skal sendes på SVT i morgen. I følge en pressemelding fra SVT, får Skavlan Tony Blair til å lette på sløret om sine opp- og nedturer i lederstolen.

Han forteller også om hvordan det var å være statsminister i samme periode som de amerikanske presidentene Bill Clinton og George W. Bush.

Har en pakt med dronningen

Han avslører også at han har en pakt med den engelske dronningen der de har lovet hverandre at ingen noensinne skal se filmen «The Queen», der begge ble nøye portrettert.

Fredrik Skavlan er godt fornøyd med intervjuet som sendes på SVT kl 21.05 på torsdag. Han forteller at møtet med Tony Blair foregikk i uformelle omgivelser.

– Jeg bruker sjelden slips og tenkte at ettersom Tony Blair ikke lenger er statsminister, må det være greit å droppe slipset. Det første Blair gjorde når han så meg, var å fjerne slipset og kneppe opp skjorta. Det sier noe om hvor nøye han er med detaljene, sier Skavlan til SVT.

Det er foreløpig ukjent om og eventuelt når programmet skal sendes på NRK.

Ville utfordre

Skavlan hadde satt mål av seg til å utfordre Blair med å stille spørsmål av en annen art enn hva han var vant til.

– Blair har måtte forholde seg til pressen gjennom hele karrieren, så utfordringen var å stille spørsmål han ikke får ellers. Noen ser han som en stor statsmann, mens andre ser han som en krigsforbryter.

– Men uansett hva man måtte mene, er det få som har vært i stormens øye på samme måte som hva Tony Blair har opplevd, avslutter Skavlan.

Kulturstrøm