Hopp til innhold

Tony Blair har en hemmelig pakt med dronningen

Fredrik Skavlan har intervjuet Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair. Blair forteller om årene i Downing Street no. 10 og forholdet til Bill Clinton og George W. Bush.

Fredrik Skavlan og Tony Blair.

Fredrik Skavlan har intervjuet Tony Blair for SVT.

Foto: Selim Sari

Det eksklusive intervjuet er ikke en del av «Skavlan», skal sendes på SVT i morgen. I følge en pressemelding fra SVT, får Skavlan Tony Blair til å lette på sløret om sine opp- og nedturer i lederstolen.

Han forteller også om hvordan det var å være statsminister i samme periode som de amerikanske presidentene Bill Clinton og George W. Bush.

Har en pakt med dronningen

Han avslører også at han har en pakt med den engelske dronningen der de har lovet hverandre at ingen noensinne skal se filmen «The Queen», der begge ble nøye portrettert.

Fredrik Skavlan er godt fornøyd med intervjuet som sendes på SVT kl 21.05 på torsdag. Han forteller at møtet med Tony Blair foregikk i uformelle omgivelser.

– Jeg bruker sjelden slips og tenkte at ettersom Tony Blair ikke lenger er statsminister, må det være greit å droppe slipset. Det første Blair gjorde når han så meg, var å fjerne slipset og kneppe opp skjorta. Det sier noe om hvor nøye han er med detaljene, sier Skavlan til SVT.

Det er foreløpig ukjent om og eventuelt når programmet skal sendes på NRK.

Ville utfordre

Skavlan hadde satt mål av seg til å utfordre Blair med å stille spørsmål av en annen art enn hva han var vant til.

– Blair har måtte forholde seg til pressen gjennom hele karrieren, så utfordringen var å stille spørsmål han ikke får ellers. Noen ser han som en stor statsmann, mens andre ser han som en krigsforbryter.

– Men uansett hva man måtte mene, er det få som har vært i stormens øye på samme måte som hva Tony Blair har opplevd, avslutter Skavlan.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.