NRK Meny
Normal

Uhøytidelig Astrid S i musikkquiz: – Helt krise

Artisten Astrid S fikk bryne seg på en quiz med gamle slagere etter at hun fortalte programlederne i «Kulturnytt» at hun ikke tar seg selv så høytidelig.

Astrid Smeplass tok musikk-quiz da hun gjestet NRK Kulturnytt i dag. Se hvordan det gikk her!

SE VIDEOEN: Slik gikk det da Astrid S skulle gjette hvem som stod bak gamle slagere.

– I forhold til at jeg er født i 1996 gikk det bra, sier Astrid Smeplass, bedre kjent som Astrid S.

Fredag slapp hun låten «Breathe» og gjestet «Kulturnytt» i P2. Etter radiointervjuet lot artisten seg teste i hvor god hun er til å kjenne igjen andres musikk. Og det gikk ikke helt knirkefritt.

– Jeg er utrolig skuffet over at jeg ikke klarte David Bowie. Det er helt krise. Men folk skal vite at klokken er rundt 08. Det er tidlig, sier 20-åringen om resultatene.

Avokado og suksess

I fjor vant Smeplass prisen for årets nykommer under Spellemann, fikk Gramo-stipend og platekontrakt med Universal. Hun har jobbet med en rekke anerkjente stjerneprodusenter, turnert med superstjernen Troye Sivan og besøkt noen av de største radiostasjonene i USA. I Spotify er musikken hennes avspilt 400 millioner ganger.

– Jeg har jobbet med produsenter og låtskrivere som gang på gang lager hits. Man blir imponert. Jeg pleier å spørre hva de spiser til frokost.

– Hva får du som svar da?

– Hun ene drikker avokado-smoothie hver morgen. Så sist jeg var i LA drakk jeg det til frokost. Jeg kan bekrefte at det ikke funket. Eller, kanskje beviser «Breathe» at avokado-smoothie er tingen.

Tett kontakt med fansen

Smeplass har tett kontakt med fansen i sosiale medier, særlig når det slippes ny musikk.

– Jeg står konstant på mobilen og følger med på Twitter, Instagram og Snapchat. Det er veldig kult med at man kan få med seg reaksjoner og komme tett på fansen.

– Du har en veldig trofast fanskare, hvordan tar du vare på de?

– Jeg er veldig tilgjengelig for fansen. Snakker ofte med de og svarer på meldinger. Alt jeg deler er rettet mot fansen og den interne humoren vi har sammen. Og så har jeg gitt dem pizza og kakao, sier Smeplass, som sier hun har en lettbeint tilnærming

– Da får jeg vist at jeg tar ikke meg selv så høytidelig. Man trenger for eksempel ikke se fin ut på alle bilder.

Klikkbaserte anmeldelser

«Breathe» er allerede anmeldt i flere av landets største redaksjoner. I VG fikk låten terningkast fire, det samme får den hos NRK P3.

Men selv om artisten følger tett med på hva fansen skriver på nettet, så er hun mindre interessert i anmeldernes synsing.

– Det er ikke anmelderne jeg lager musikk for. Det er kult med anmeldelser, men jeg synes at det er blitt mer underholdning og klikkbasert. Det er ikke alltid det er konstruktivt og en faktisk anmeldelse av låten.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!