Hopp til innhold

Ariana Grande holder konsert i Manchester to uker etter terroren

Tenåringsidolet Ariana Grande vender raskt tilbake til Manchester. Søndag fjerde juni står hun igjen på scenen etter terroren som rammet 22. mai.

Ariana Grande

Under to uke etter at konserten hennes i Manchester ble rammet av terror, reiser hun tilbake til byen for å holde støttekonsert for ofrene og de etterlatte.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Artisten annonserte fredag at hun ville komme tilbake til den terrorrammede byen for å avholde en konsert i solidaritet med ofrene, og nå er altså konsertdatoen klar skriver VG.

22 mennesker ble drept av en selvmordsbomber som eksploderte sent mandag kveld, like etter at konserten til tenåringsidolet Ariana Grande var ferdig i Manchester.

Det jobbes med å få store navn som skal opptre sammen med Ariana Grande, melder US Magazine, men ingen navn skal foreløpig være bekreftet.

Samler inn penger til ofrene

Grande skrev i uttalelsen fredag at svaret på volden må være å komme nærmere hverandre, synge høyere, elske mer og være snillere med hverandre.

«Jeg kommer tilbake til den utrolig modige byen Manchester for å være sammen med mine fans og holde en støttekonsert til ære for ofrene og deres pårørende, og for å samle inn penger til dem.»

Laster Twitter-innhold

LES OGSÅ: Ariana Grande holder støttekonsert i Manchester

Etter terroraksjonen mandag, skrev Ariana Grande på Twitter at hun var knust av det grusomme angrepet.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober