Hopp til innhold

Ariana Grande holder konsert i Manchester to uker etter terroren

Tenåringsidolet Ariana Grande vender raskt tilbake til Manchester. Søndag fjerde juni står hun igjen på scenen etter terroren som rammet 22. mai.

Ariana Grande

Under to uke etter at konserten hennes i Manchester ble rammet av terror, reiser hun tilbake til byen for å holde støttekonsert for ofrene og de etterlatte.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Artisten annonserte fredag at hun ville komme tilbake til den terrorrammede byen for å avholde en konsert i solidaritet med ofrene, og nå er altså konsertdatoen klar skriver VG.

22 mennesker ble drept av en selvmordsbomber som eksploderte sent mandag kveld, like etter at konserten til tenåringsidolet Ariana Grande var ferdig i Manchester.

Det jobbes med å få store navn som skal opptre sammen med Ariana Grande, melder US Magazine, men ingen navn skal foreløpig være bekreftet.

Samler inn penger til ofrene

Grande skrev i uttalelsen fredag at svaret på volden må være å komme nærmere hverandre, synge høyere, elske mer og være snillere med hverandre.

«Jeg kommer tilbake til den utrolig modige byen Manchester for å være sammen med mine fans og holde en støttekonsert til ære for ofrene og deres pårørende, og for å samle inn penger til dem.»

Laster Twitter-innhold

LES OGSÅ: Ariana Grande holder støttekonsert i Manchester

Etter terroraksjonen mandag, skrev Ariana Grande på Twitter at hun var knust av det grusomme angrepet.

Laster Twitter-innhold

NRK anbefaler

Kulturstrøm

 • Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight får Kim Frieles minnepris

  Regjeringa kunngjorde opprettinga av Kim Frieles minnepris under Oslo pride i fjor, og no er dei første prisvinnarane klare.

  Støttegruppa 25. juni får prisen fordi dei har vore ei viktig støtte og tydeleg stemme for dei som vart ramma av terroren i Rosenkrantz’ gate i Oslo 25. juni 2022. Insight får prisen for si sentrale rolle i å fremme rettane til skeive i Ukraina.

  – Trass i alle framsteg vi har gjort, står det framleis jobb igjen å gjere. Kim Frieles minnepris er viktig for å synleggjere at kampen for rettane til skeive må halde fram, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

  Prisen blei delt ut under Oslo Prides femtiårsmarkering i Operaen onsdag.

  Kim Frieles minnepris deles ut av kronprins Haakon
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Kalde kvinnestudiar

  Lena Andersson har ein særs karakteristisk forteljar­stemme. Ho dyrkar ein allvitande forteljar med fullt innblikk i tankar og kjensler, som analyserer desse med kald autoritet. Det har også sine fordeler og ulemper. Av og til er resultatet nydeleg, skriv litteraturkritikar Gerd Elin Sandve om boka «Studie i menneskelig atferd».

  bildecollage med forfatter Lena Anderson og omslaget for hennes bok "Studie i menneskelig atferd".
  Terningkast 4 Bok

  «Ei skarp observasjons­evne, og ein endå skarpare penn»

  ANMELDELSE: «Studie i menneskelig atferd» av Lena Andersson

 • For de godt forberedte

  – FromSoftware er mestere i å bygge ufattelig stilige omgivelser, fylle disse omgivelsene med ekstremt kule bosser og fiender, og så levere ut en jevn strøm av tilfredsstillende belønninger til spillerne. Dette er mestringsfølelse på boks, skriver spillkritiker Rune Fjeld Olsen om «Elden Ring: Shadow of the Erdtree».

  Bilde fra spillet "Elden Ring: Shadow of the Erdtree" (2024)
  Terningkast 6 Spill

  «Ingen over, ingen ved siden»

  ANMELDELSE: «Elden Ring: Shadow of the Erdtree»