NRK Meny
Normal

Anne Grosvold slutter i NRK

NRK-veteran Anne Grosvold sier takk for seg etter til sammen 38 år i allmennkringkasteren. – På tide å se verden fra et annet ståsted enn NRK, sier Grosvold.

Anne Grosvold

SLUTTER: Dagsnytt atten-programleder Anne Grosvold takker for seg etter nærmere 40 år i NRK.

Foto: Ole Kaland / NRK

1. desember forlater Dagsnytt atten-programleder og tidligere Asia-korrespondent Anne Grosvold (65) redaksjonslokalene på Marienlyst.

– Nå har jeg lyst til å gjøre noe annet, uten at jeg vet helt hva det er, sier Grosvold til NRK.

Lang NRK-karriere

Grosvold fikk sin første jobb i NRK i 1973, og ble værende til 1987, da hun gikk over til å være informasjonssjef i Justisdepartmentet. Hun kom tilbake til Marienlyst i 1991, og var NRKs korrespondent i Beijing fra 1993 til 1996.

De senere årene har hun vært svært synlig som programleder for Dagsnytt Atten, Redaksjon 21, Sommeråpent og det selvtitulerte talkshowet «Grosvold», som gikk fra 2007 til 2009.

Nå har altså Grosvold takket ja til sluttpakke som en del av nedbemanningen i NRK, i likhet med NRK-veteraner som Viggo Johansen og Annette Groth.

– Det har vært helt fantastisk, og et privilegium å jobbe her. Det har vært utrolig gøy og interesssant, men det er på tide å se verden fra et annet ståsted enn NRK, sier Grosvold.

– Dypt takknemlige

Per Arne Kalbakk NRK-LEDELSEN

TAKKNEMLIG: NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk sier Grosvold har vært en viktig profil for NRK i mange år.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK / Anne Liv Ekroll

NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk sier Grosvold har vært en markant profil for allmennkringkasteren gjennom mange år.

– Vi er dypt takknemlige for jobben Anne har gjort for NRK, hun er en viktig profil for oss og har vært det i mange, mange år, sier Kalbakk.

Samtidig medgir han at det er naturlig at mange gir seg i den nedbemanningsfasen NRK nå går gjennom.

– NRK er inne i en periode hvor vi må bli færre og spare penger, og i en slik fase er det ikke uvanlig at en del godt erfarne medarbeidere bestemmer seg for å søke sluttpakke og prøve andre ting på tampen av karrieren, sier Kalbakk.