Hopp til innhold

Anmeldelse: Wii Sports Resort

Nintendo klarer igjen å lage et spill som er like moro for hele familien.

Wii Sports Resort
Foto: Nintendo

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Wii Sports Resort

Vannscooter er en av øvelsene du kan spille.

Foto: Nintendo

Da Nintendo for to og et halv år siden lanserte Nintendo sin nye konsoll, la de ved spillet Wii Sports. Nå er oppfølgeren til det som har blitt et av verdens meste solgte spill kommet, kan Wii Sports Resort hamle opp med forgjengeren?

For folk flest

Wii Sports var på mange måter en revolusjon siden det endte med å bli populært hos mange andre enn den typiske spilleren. Med Wii Sports satte Nintendo også en standard for såkalt ”casual-gaming”, på godt norsk ”spill for folk flest”.

Nå er oppfølgeren Wii Sports Resort kommet på markedet, og nok en gang har Nintendo gjort spill til noe som hele familien kan samle seg rundt.

Wii Sports Resort baserer seg rundt en sydhavsøy hvor du kan velge mellom forskjellige fritidsaktiviteter. Mens det i Wii Sports var fem forskjellige idretter å velge mellom, kan du i Wii Sports Resort prøve deg i hele tolv forskjellige øvelser.

Frisbeekasting, vannscooter, sverdkamp, bordtennis, golf, flykamp, basketball, pil og bueskyting, sykling, bowling, kanopadling og wakeboarding, er tilgjengelig og du kan låse opp flere måter å spille de forskjellige sportene på ved å nå visse mål.

God kontroll

Wii MotionPlus, et tilbehør som gjør kontrolleren ekstra sensitiv for bevegelser, følger med spillet når du kjøper det. Det er nemlig ikke mulig å spille uten denne lille dingsen. Spiller.no har tidligere testet Wii MotionPlus, da med spillet Grand Slam Tennis uten å bli spesielt imponert.

LES: Vår anmeldelse av Grand Slam Tennis

I Wii Sports Resort viser Wii MotionPlus sin sanne side. Kontrollerene gjengir bevegelsene dine så nøyaktig at du nå har fingerspiss kontroll i alle øvelsene.

I sverdkampøvelsen følger spillet dine bevegelser helt naturlig, akkurat som du skulle holdt et ordentlig sverd i hendene. Jeg gleder meg stort til det første Star Wars-spillet med Wii MotionPlus-støtte kommer, for det å kunne slåss med et lyssverd på denne måten vil rett og slett være utrolig tøft.

Wii Sports Resort

I sverdkampøvelsen er kontrollerene dødelig nøyaktige.

Foto: Nintendo

I noen av øvelsene kan Wii MotionPlus også rett og slett være for sensitiv. På golfbanen opplevde jeg at kontrollene reagerte så kraftig på bevegelsene mine, at jeg til slutt endte 20 over par.

Rent teknisk kan en kanskje si at grafikken er bedre enn i Wii Sports, men med tanke på at Nintendo Wii er ikke kjent for sin strålende grafikk blir forskjellen marginal. Men Wii Sports Resort ser akkurat så lekent og fargerikt at jeg lar med rive med.

Best i godt selskap

Wii Sports Resort er absolutt best i selskap med andre. Det er konkurranseelementet som løfter spillet opp forbi å være en samling med småspill, til et fullverdig sportspakke som alle og en hver kan ha det gøy med. Det må likevel noteres at for å spille flere sammen må alle ha Wii MotionPlus, noe som betyr en ytterligere investering for å få full utnyttelse av spillet.

I motsetning til Microsofts Xbox 360 og Sonys Playstation 3, er det Nintendo selv som har laget de beste spillene til sin konsoll. Wii Sports Resort føyer seg inn i rekken av kvalitetsspill fra den japanske spillprodusenten.

Kulturstrøm