Hopp til innhold

Anmeldelse: Grand Slam Tennis

Nintendos teknologiske nyvinning, Wii MotionPlus, gjør sitt første inntog på markedet med Grand Slam Tennis, uten å imponere.

Grand Slam Tennis
Foto: EA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Grand Slam Tennis til Wii lover å levere den mest autentiske tennisopplevelsen noensinne. Ambisjonene er det ikke noe i veien med, men du behøver ikke å sette deg på neste fly til Wimbelton. Grand Slam Tennis er også det første spillet som kommer med Nintendo sin nye og mer bevegelsessensitive Wii MotionPlus-kontroller .

Både innpakninga og utseende til Grand Slam Tennis inviterer alle til å følge med rundt tv-en. Spillet er lekent i både fargevalg og har valgt å møte begrensningene som Nintendo Wii har på grafikk på en modig og fin måte.

Nadal og Borg

Karakterene ser tegneserieaktige ut, men er gode representanter for de virkelige tennisspillerne de skal forestille. Rafael Nadal, Roger Federer, Serena Williams og Bjørn Borg er bare noen av dem du kan velge.

EA har også gjort seg flid med det andre innholdet, og har blant annet inkludert Wimbelton som en av banene du kan spille på.

Karriere, eller bare moro?

Spillet har mange forskjellige modus som du kan spille. Du kan spille en turnering alene eller med en venn, på din egen Wii eller over internett. Det er også muligheter for opptil fire spillere å spille samtidig.

Ved siden av de enkle og kjappe tennisrundene, kan du kaste deg ut i en stor Wimbelton turnering og møte de store tennisstjernene på den legendariske gressmatta i London.

På toppen av dette har EA slengt med en egen del for trening (work-out altså). Her kan du sette deg mål for hvor mange kalorier du vil forbrenne per dag, og få en rapport på hvor flink du er. Dette er for mange helt uinteressant, men Wii har vist gang på gang at det er en konsoll som passer for alle deler av befolkningen i alle aldersgrupper.

Wii MotionPlus

Grand Slam Tennis
Foto: EA

Følelsen av kontroll varierer veldig, uansett om du har på den nye dingsen fra Nintendo på eller ikke. Det er rett og slett veldig uforutsigbart hvordan kontrolleren vil reagere.

Grand Slam Tennis er det første spillet som bruker Wii MotionPlus, men klarer ikke å overbevise meg om at dette er vinneren i bevegelsesteknologikampen mellom Sony, Microsoft og Nintendo.

Ikke perfekt

EA sitt tennisspill er med andre ord langt fra perfekt. Samtidig som jeg håper at dette spillet etablerer en serie med gode tennisspill fra EA, så er det tydelig at utviklerne ikke har visst helt hva de har gjort med den nye Wii MotionPlus.

Jeg håper at utviklerne i tiden fremover blir bedre kjent med Wii MotionPlus og lager bedre og enklere kontrollere samt at vi får enda flere gode tennis spill. Grand Slam Tennis er et stort steg i riktig retning, men kommer ikke helt i mål.

Grand Slam Tennis kommer også til Xbox 360 og Playstation 3 senere i år.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB