Hopp til innhold

Anmeldelse: Rabbids Go Home

Velkommen til absolutt spillgalskap.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dette spillet er laget av en spikk spenna gæren franskmann, med forkjærlighet for kaniner som ser ut som de er rusa på et kraftig narkotikum.

La det være sagt; en perfekt oppskrift for total spillgalskap.

Etter å ha vært sidekarakterer i eventyrene til Rayman har kaninene endelig (og vel fortjent) fått et eget spill. Dette er ikke en samling av småspill slik tidligere kanineventyr har vært, men et fullverdig spill om kaninene som av en eller annen merkelig grunn finner ut at det ville vært fint å sove på månen (nok en gang mistenker jeg rusmidler av varierende styrke er skyld i dette).

Babels tårn

Hvordan skal vi komme oss til månen spør du? Jo, vi bygger et tårn! Et tårn av søppel som når helt opp. Er det en ting disse kaninene ikke mangler så er det ambisjoner.

Selve spillet består av at du kjører en handlevogn rundt omkring i menneskenes verden for å samle søppel slik at tårnet ditt kan bli stadig høyere.

Med andre ord så er det bare å kjøre omkring å samle til krampa tar deg. Konseptet og mekanikken er enkel, noe som i dette tilfellet bare er en fordel. Den enkle spillmekanikken gjør at kaninenes galskap står i sentrum, og det er her jeg merker at jeg koser meg mest med Rabbids Go Home.

Galskapen er til å ta og føle på, og jeg koser meg glugg i hjel over de hvite små.

Lite variasjon

Rabbids Go Home er et spill du ikke spiller flere timer i strekk, til det er det for ensformig. Trenger du en liten halvtime med avveksling er en tur inn i kaningalskapen å anbefale. Du kan også lage dine egne kaniner, som du kan kle ut og leke med.

(anmeldelsen fortsetter under traileren)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

All musikken i spillet er spilt av et storband som spiller coverversjoner av kjente låter, som bygger opp under spillets humor.

Grafikken gjør også dette, og det er mange lekne detaljer. Wii-konsollen har sine begrensninger, men spillet ser flott ut på tross av dette. Ikke minst fordi utviklerne i Ubisoft har valgt å legge vekt på et kraftig og stilisert uttrykk.

Rabbids Go Home sin styrke er absolutt galskapen som gjennomsyrer hver eneste krinkelkrok, likevel er det tilgjengelig og lett å spille for nybegynnere som erfarne spillere.

Kulturstrøm