Hopp til innhold

Anmeldelse: Patapon 2

Verdens søteste stridsstyrke er på krigsstien igjen. Sjarmert? Ja!

Patapon 2
Foto: SCEJ

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I fjor kom det første Patapon ut, og jeg må innrømme at jeg ble veldig positivt overrasket da dette viste seg å være noe helt annet enn det jeg har spilt før. Et rytmisk krigsspill med sjarme og en flott enkelhet.

De små Pataponene er en musikalsk krigersk rase. De har kroppsfasong som et øye, og med våpen i hånd er ikke en fiende for stor. Klisjeen ”sammen er vi sterke” er et treffende slagord for denne gjengen.

I Patapon 2 er det nok engang dine rytmiske evner som skal til pers. Du kommanderer styrkene til Pataponene gjennom forskjellige tromme-kombinasjoner på PSPen. Og du må gjøre det i takt. Dersom du ikke følger rytmen, så stopper det opp, og du må bruke tid på å komme inn i godsonen igjen.
Styrkene dine utvikler seg etter hvert som fiendene er bekjempet. Pataponene blir sterkere og sterke, men det blir også motstanden.

Lite fornyelse

Nytt i Patapon 2 er flerspilleren. Du kan, på trådløst nett, spille mot opptil fire andre. Dette har jeg ikke testet, da jeg aldri fant noen å spille med. Jeg tror uansett ikke dette vil bli veldig mye brukt. Det virker nærmest som en funksjon som er der for å kunne si at man har lagt til noe nytt. Patapon 2 har også en ny spillmodus, der du får et egg som du skal beskytte. Egget skal klekkes ved å utføre tromme-kombinasjoner, som minner mest om dansingen du gjør på dansemattene til Playstation. Dette kan du gjøre sammen med fire andre, eller du kan gjøre det selv.

Da Patapon kom i fjor framsto spillet som noe originalt, noe helt nytt. Med sin befriende enkle grafikk og ukompliserte spilling er dette et perfekt spill til å plukke opp når du bare vil spille litt. Sjarmerende til tross, det kan bli litt kjedelig ensformig om du spiller Patapon 2 veldig lenge av gangen.

Kulturstrøm

  • Norsk dokumentar fikk pris på italiensk festival

    Regissør Emilie Beck fra Horten var blant prisvinnerne på festivalen Bergamo film meeting, som ble avsluttet søndag.

    Beck fikk prisen for dokumentarfilmen «Veien hjem» om en norsk kvinne som er adoptert fra Sri Lanka.

    Hun har lengtet etter sin biologiske familie, men letingen gir henne ikke den sinnsroen hun hadde håpet. I stedet blir det en jakt som avslører hemmelighold og løgner knyttet til utenlandsadopsjon.

    Spanske Irene M. Borrego fikk pris i samme kategori for filmen «The visitt and a secret garden».

    (©NTB)

  • Taylor Swift åpnet turne foran 80.000 i Arizona

    Den amerikanske artisten Taylor Swift har lagt ut på ny USA-turne som åpnet fredag i Glendale i Arizona, der hun spilte for 80.000 tilhengere. Det er hennes første turne på fem år.

    Swift bød på 44 sanger og 10 kostymeskift i en konsert som varte i tre timer og et kvarter, skriver BBC.

    I alt skal Swift til 27 steder i USA før hun avslutter i Los Angeles 5. august. Etter planen skal Swift ut på internasjonal turne etter runden i USA, men spillesteder og datoer er ikke kjent. Blant artistene som skal spille med Swift, er norske Girl in Red, Marie Ulven.

    Taylor Swift er blant verdens ti best betalte i underholdningsbransjen, ifølge Forbes.

    Taylor Swift - The Eras tour - Arizona
    Foto: Ashley Landis / AP