Hopp til innhold

Anmeldelse: Little King's Story

Little King’s Story er et godt og gammeldags eventyr om den lille helten som blir en stor konge.

Little King's Story
Foto: Rising Star Games

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den japanske utgiveren Rising Star Games har et noe frynsete rykte, haugevis av spill av heller tvilsom kvalitet gjør at Little King’s Story overrasker.

Liten helt

Du er en liten gutt, som finner en magisk kongekrone, og vips er du kongen over verdens minste kongedømme. Du har et lite hus, tre hjelpere og omtrent femten innbyggere.

Hva gjør du nå? Jo da, ut på skattejakt for å utvide, bygge og erobre landet rundt deg.

Ikke la deg lure, selv om det er historien om den lille kongen er ikke spillet lite. Little King’ Story er et rollespill med strategielementer, som henter mange referanser fra simulasjonsspill som Animal Crossing og Pikmin.

Det finnes tonnevis av små oppdrag og sidehistorier, som gjør at dette spillet fremstår som søtt og lite, men er i virkeligheten dypt og enormt.

Enkle kontroller

Du styrer den lille kongen rundt med joysticken på nunchucken, og bruker A og B-knappene for å gi kommandoer til befolkningen din. Det er intuitivt, litt vanskelig å mestre, men betyr at de aller fleste kan plukke opp Little King’s Story å ha det gøy.

De forskjellige karakterene du møter er engasjerende, morsomme og har egne personligheter.

Historien presenteres i fine filmsekvenser, og grafikken i spillet er fargerik og livaktig. Spillet viser Nintendo Wii fra en vakker side, og musikken følger det grafiske med kjente svulstige klassiske stykker.

Little King’s Story er som et artig eventyr, som du vil lese en gang til. Det er fargerikt, veldig morsomt og et spill som passer for både nybegynnere og erfarne spillere.

Kulturstrøm

 • Øystein Sundes liv blir bok

  Øystein Sundes liv blir nå bok.

  «Øystein Sunde – Sånn er han bare» er tittelen på biografien om den 77 år gamle artisten, låtskriveren og ordkunstneren, som bor på Skarnes i Sør-Odal.

  Biografien er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke.

  I tillegg til mange og lange samtaler med Sunde selv har Bakke intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

  Det er Manuskript Forlag AS som skal utgi biografien, og forlegger Øyvind Hagen sier hovedpersonen måtte overtales:

  – Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham, sier Hagen.

  Boka kommer ut 3. september.

  Øystein Sunde
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • Salif Keita jobber med nytt album

  «Afrikas gylne stemme», Salif Keita fra Mali, sa i 2018 at albumet «Un Autre Blanc» var han siste album. Men da han besøkte Drammen og Union Scene sist fredag, hadde han ombestemt seg.

  Til Musikkreisen på NRK sier han at «Det skulle være det siste albumet, men det blir det ikke. Det kommer mer!»

  Salif Keita har de siste 50 årene vært en av Afrikas aller største artister. Det banebrytende albumet «Soro» fra 1987 blir av mange regnet som brekkstangen for afrikansk musikk i resten av verden.

  Artisten har også vært en utrettelig forkjemper for rettighetene til folk med albinisme – som han selv. Hans forrige album «Un Autre Blanc» (Et annet hvitt) – viser direkte til dette.

  Salif Keita og Musikkreisens Arne Berg
  Foto: Carolina Vallejo / Carolina Vallejo