Hopp til innhold

Anmeldelse: Ghostbusters

Spøkelsesjegerne er tilbake. New York hjemsøkes og du er den nye rekrutten.

Ghostbusters - the video game
Foto: Terminal Reality

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det har knyttet seg høye forhåpninger til Ghostbusters - the video game. Helst siden de første videoene kom, så har jeg vært nyskjerrig på hvordan dette ville bli. Det så veldig bra ut. Derfor ble dette et spill som jeg har gledet meg til.

Du spiller en ny rekrutt som skal gå i læra hos Ghostbusters-gjengen. Du får også rollen som prøvekanin for forskjellig teknisk utstyr. Samtidig som du blir medlem av Ghostbusters-gjengen, så skjer selvsagt det uungåelige, helvete er løs og New York oversvømmes av spøkelser. De er på hvert gatehjørnet, og det er din jobb å fange dem på boks.
Hele tiden blir du ledet gjennom en historie, som skjer to år etter filmen Ghostbusters 2. Spillet følger en ganske tradisjonell framgangsmåte, du må fange og zappe i stykker mange små spøkelser med Protonpakka di, før du blir konfrontert med småbosser, og de store bossene.

Protonguffe

Det som oppleves som nytt er nettopp bruken av Protonpakken. Hvert eneste spøkelse må zappes en stund før de går i stykker, eller lar seg fange. Du får brynt kontrollerferdighetene dine for å holde spøkelsene midt i strålen av protonguffe.
Og de er her alle sammen Gozer, Vigo, Slimer og Stay Puft Marshmallow Man – alle de kule spøkelsene fra filmen.

Jeg nevnte at jeg hadde store forhåpninger til dette spillet, og til en viss grad har de blitt innfridd. Spillet så ikke så bra ut som jeg trodde etter å ha sett de trailere fra spillet. Det er et kjempepluss at nesten alle skuespillerne fra filmene har gitt stemmer til spillet, for Bill Murray, Harold Ramis og Dan Akroyd er med i spillet. Rick Moranis er valgte å ikke være med fordi han mente at det ikke var grunn nok til å gå ut fra pensjonistenes rekker.

Ghostbusters – the video game er blitt beskrevet som Gears of War-lite av produsenten av spillet. Og det kan jeg være litt enig i, for her er det action og samspill med de andre Ghostbusterne som er det viktigste. Og viktigst av alt, dette er moro. Men antagelig ikke moro nok til at spillet hjemsøker deg i månedsvis.
(Vi har testet spillet på Playstation 3)

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB