Anker avgjørelse i Telenor-saken

Film- og musikkbransjen fikk ikke medhold i kravet om at Telenor må stenge tilgangen til fildelingsnettstedet The Pirate Bay. Nå anker de til lagmannsretten.

Pirate Bay og Telenor
Foto: Scanpix/AFP

Cato Strøm, direktør i TONO

Cato Strøm, direktør i TONO.

Foto: Finn Morten Felberg
IFPI-sjef Marte Thorsby.

Marte Thorsby i IFPI.

Foto: Advokatfirmaet Grette

– Vi mener kjennelsen er feil, og påkjærer derfor avgjørelsen inn for lagmannsretten. For oss er dette en prinsipiell sak som det er viktig å få avklart rettslig i en høyere instans, sier Cato Strøm i TONO i en pressemelding.

I sin avgjørelse sa tingretten at Telenor fysisk medvirker til krenkelsene av opphavretten, men retten fant at Telenors medvirkning ikke er rettsstridig.

Retten vektla at Telenor handler på samme måte, uansett om deres tjenester brukes til lovlig eller ulovlig formål.

– Tingretten er krystallklar på at Telenor medvirker fysisk til å gjøre The Pirate Bay tilgjengelig for sine kunder. Vi mener, i motsetning til tingretten, at denne medvirkningen er i strid med norsk lov, sier Marte Thorsby i IFPI, foreningen for norsk platebransje, i samme pressemelding.

Norske rettstilstand

Thorsby skriver videre at ettersom internettleverandører i flere europeiske land gjøres ansvarlige for å gi tilgang til ulovlige tjenester, mener de at dette også er rettstilstanden i Norge.

Mer enn 20 norske og internasjonale film- og plateselskaper tok i juni ut begjæring om midlertidig forføyning mot Telenor, hvor de krevde at Telenor stengte nettilgangen til The Pirate Bay for sine kunder.

Både Universal, Sony og Fox stod bak søksmålet sammen med TONO, IFPI, Norsk Videogramforening, SF Norge og MPAA .

Kulturstrøm

  • Parler oppe på russisk plattform

    Parler, det sosiale mediet som er blitt populært blant ytre høyre-tilhengere i USA, er delvis oppe igjen etter å ha blitt kastet ut av App store. Et russisk teknologifirma har tilbudt Parler plass på sin plattform, melder Reuters.

  • Garth Brooks syng for Biden

    Countrystjerna Garth Brooks skal delta på scenen i Washington under innsettingsseremonien til Joe Biden, ifølgje Hollywood Reporter. Brooks er, etter Beatles, den mestseljande plateartisten i USAs historie. Lady Gaga skal synge nasjonalsongen.

  • Høie skal revurdere seteregel

    Etter press frå kulturlivet vil helseminister Bent Høie vurdere koronaregelen om fastmonterte seter på ny. – Blir det ei endring, er dette ein gladnyheit for musikk, kunst og kultur, seier Tone Østerdal i Norske Konsertarrangørar til Dagsavisen.