Hopp til innhold

Anker avgjørelse i Telenor-saken

Film- og musikkbransjen fikk ikke medhold i kravet om at Telenor må stenge tilgangen til fildelingsnettstedet The Pirate Bay. Nå anker de til lagmannsretten.

Pirate Bay og Telenor
Foto: Scanpix/AFP

Cato Strøm, direktør i TONO

Cato Strøm, direktør i TONO.

Foto: Finn Morten Felberg
IFPI-sjef Marte Thorsby.

Marte Thorsby i IFPI.

Foto: Advokatfirmaet Grette

– Vi mener kjennelsen er feil, og påkjærer derfor avgjørelsen inn for lagmannsretten. For oss er dette en prinsipiell sak som det er viktig å få avklart rettslig i en høyere instans, sier Cato Strøm i TONO i en pressemelding.

I sin avgjørelse sa tingretten at Telenor fysisk medvirker til krenkelsene av opphavretten, men retten fant at Telenors medvirkning ikke er rettsstridig.

Retten vektla at Telenor handler på samme måte, uansett om deres tjenester brukes til lovlig eller ulovlig formål.

– Tingretten er krystallklar på at Telenor medvirker fysisk til å gjøre The Pirate Bay tilgjengelig for sine kunder. Vi mener, i motsetning til tingretten, at denne medvirkningen er i strid med norsk lov, sier Marte Thorsby i IFPI, foreningen for norsk platebransje, i samme pressemelding.

Norske rettstilstand

Thorsby skriver videre at ettersom internettleverandører i flere europeiske land gjøres ansvarlige for å gi tilgang til ulovlige tjenester, mener de at dette også er rettstilstanden i Norge.

Mer enn 20 norske og internasjonale film- og plateselskaper tok i juni ut begjæring om midlertidig forføyning mot Telenor, hvor de krevde at Telenor stengte nettilgangen til The Pirate Bay for sine kunder.

Både Universal, Sony og Fox stod bak søksmålet sammen med TONO, IFPI, Norsk Videogramforening, SF Norge og MPAA .

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters