NRK Meny
Normal

Andeconfit med varme linser

Saftige andelår med varme Puylinser, bacon og urter.

Andeconfit
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Til fire personer trenger du:

4 andelår, andeconfit

1/2 hvitløk

1 kvast rosmarin

200 g Puy linser

1 laurbærblad

100 g bacon eller flesk

1 løk

2 gulrøtter

2 stilker stangselleri

2 ss hakket persille

Balsamico

Salt og pepper

Slik gjør du:

Skyll linsene godt i kaldt vann. Ha linsene over i en kjele og tilsett kaldt vann så det dekker. Tilsett 1/4 løk, 1 gulrot, laurbær, eventuelt et par persillestilker og kok opp.

Skru ned temperaturen, legg på lokk og la linsene småkoke til de er møre. Varm andelårene i fettet sammen med hvitløk og rosmarin.

Skjær bacon, løk, gulrot og selleri i små terninger. Fres baconet i en stekepane, tilsett grønnsakene og fres videre til grønnsakene er lett gyllene og fortsatt litt sprø.

Tilsett linsene (fjern løken og gulroten) og la det putre noen minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og balsamico. Rør inn persille rett før servering.

Tips:

Andre urter som estragon, kjørvel og gressløk kan også brukes i linsene. Andeconfiten kan brunes litt under grill i ovn før servering. Serveres gjerne med rødvinsaus.

Kulturstrøm

 • Gir ut ny musikk

  Paul McCartney gir ut to nye songar i dag 20. juni. Songane har fått namna «I Don't Know» og «Come On To Me». Dette er første gong artisten gir ut ny musikk sidan samarbeidet med Kanye West og Rihanna i 2015, melder The Guardian.

  Laster Instagram-innhold
 • Politiet anker frifinnelse

  Artisten Stella Mwangi (31) ble i Oslo tingrett frifunnet for forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse. Nå anker politiet dommen. Dermed havner saken i Borgarting lagmannsrett, skriver Nettavisen. (NTB)

  Stella Mwangi
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Flere kulturnyheter