Til fire personer trenger du:
4 andelår, andeconfit
1/2 hvitløk
1 kvast rosmarin
200 g Puy linser
1 laurbærblad
100 g bacon eller flesk
1 løk
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
2 ss hakket persille
Balsamico
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skyll linsene godt i kaldt vann. Ha linsene over i en kjele og tilsett kaldt vann så det dekker. Tilsett 1/4 løk, 1 gulrot, laurbær, eventuelt et par persillestilker og kok opp.
Skru ned temperaturen, legg på lokk og la linsene småkoke til de er møre. Varm andelårene i fettet sammen med hvitløk og rosmarin.
Skjær bacon, løk, gulrot og selleri i små terninger. Fres baconet i en stekepane, tilsett grønnsakene og fres videre til grønnsakene er lett gyllene og fortsatt litt sprø.
Tilsett linsene (fjern løken og gulroten) og la det putre noen minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og balsamico. Rør inn persille rett før servering.
Tips:
Andre urter som estragon, kjørvel og gressløk kan også brukes i linsene. Andeconfiten kan brunes litt under grill i ovn før servering. Serveres gjerne med rødvinsaus.