Andeconfit med varme linser

Saftige andelår med varme Puylinser, bacon og urter.

Andeconfit
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Til fire personer trenger du:

4 andelår, andeconfit

1/2 hvitløk

1 kvast rosmarin

200 g Puy linser

1 laurbærblad

100 g bacon eller flesk

1 løk

2 gulrøtter

2 stilker stangselleri

2 ss hakket persille

Balsamico

Salt og pepper

Slik gjør du:

Skyll linsene godt i kaldt vann. Ha linsene over i en kjele og tilsett kaldt vann så det dekker. Tilsett 1/4 løk, 1 gulrot, laurbær, eventuelt et par persillestilker og kok opp.

Skru ned temperaturen, legg på lokk og la linsene småkoke til de er møre. Varm andelårene i fettet sammen med hvitløk og rosmarin.

Skjær bacon, løk, gulrot og selleri i små terninger. Fres baconet i en stekepane, tilsett grønnsakene og fres videre til grønnsakene er lett gyllene og fortsatt litt sprø.

Tilsett linsene (fjern løken og gulroten) og la det putre noen minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og balsamico. Rør inn persille rett før servering.

Tips:

Andre urter som estragon, kjørvel og gressløk kan også brukes i linsene. Andeconfiten kan brunes litt under grill i ovn før servering. Serveres gjerne med rødvinsaus.

Kulturstrøm

  • Reklameprodusent død

    Produsent og gründer Birger Otto Libell er død, 73 år gammel melder Kampanje.com. Libell startet produksjonsselskapet Small Film i 1997 og har hatt mye å si for norsk reklame siden. Kollega Elisabeth Enstad sier han vil bli dypt savnet.

  • Ny brems for Bergen rådhus

    Rådhuset i Bergen har stått tomt siden september 2018. Bygget måtte tømmes for folk da det ble avslørt at betongsøylene i fasaden var i dårlig forfatning. Nå har Arbeidstilsynet sagt foreløpig nei til kommunens søknad om ombygning innvendig.

  • KappAhl legger ned butikker

    Den svenske kleskjeden KappAhl skal stenge 20 butikker i Norge for å spare 100 millioner svenske kroner, melder E24. Totalt har kjeden 380 butikker i Norden, Polen og Storbritannia. Av disse ligger 101 butikker i Norge. Det er ikke kjent hvilke butikker som legges ned.