Vi feirer de beste norske filmene og hyller årets beste skuespillere og regissører. Sendingen ledes av Mona B.Riise og Torkil Risan fra Kulturstripa på P2, sammen med Marte Hedenstad og Birger Vestmo fra Filmpolitiet.

Amandafesten 2020

Oppsummert

«Amandafesten» hedrer landets beste filmer på NRK2, NRK P2 og NRK.no. Se listen over alle vinnerene her.

 • Amanda-pris til Margreth Olin

  Margreth Olin vant nok en Amanda-pris da filmen «Selvportrett» ble utropt til vinner for beste dokumentarfilm under kveldens Amanda-pris utdeling. Filmen fulgte den siste tiden til kunstfotograf Lene Marie Fossen. Prisen er den fjerde i samlingen for regissøren fra Stranda.

  Margreth Olin
  Foto: Stina Grønbech
 • «Barn» er årets beste kinofilm

  Prisen for beste norske kinofilm på Amandapris-utdelingen går til «Barn». Filmen er regissert av Dag Johan Haugerud, og den var nominert til halvparten av de 20 prisene som skulle deles ut fredag kveld i Haugesund. «Barn» fikk hele ni priser.

 • – En fantastisk ære!

  «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» vant folkets Amanda. Stemt frem med flere tusen stemmer fra publikum på nrk.no. – Dette er en fantastisk ære. Tusen takk til alle som har stemt på oss, sier Rasmus A. Sivertsen, regissør av animasjonsfilmen.

  «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» vant folkets Amanda.
  Foto: NRK
Laster nettmøte, vennligst vent...

Kulturstrøm

 • Red Alert for kulturlivet

  Kulturarbeidere over landet har i dag aksjonert mot Regjeringas endringer blant annet i støtten til enkeltmannsforetak som rammer mange. I kveld er kulturinstitusjoner over hele landet farget rødt i støtte.

  Red Alert for kunstnerne på Rockheim
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Konkurransen avlyst

  Nasjonale Turistveger har sendt ut brev til entreprenørene om at konkurransen om utbedring av rasteplassen på Hårr i Hå er avlyst. Dermed er det foreløpig ingen plan for å utbedre rasteplassen.
  Det var sterk lokal motstand mot «steiner på stylter».

  De omstridte "steiner på stylter"
  Foto: Mantheya Kula Arkitekter

Flere kulturnyheter