NRK Meny
Normal

AC/DC-vokalist melder seg klar til tjeneste

Vokalisten Brian Johnson har fått tilgang til ny teknologi som skal redde hørselen hans.

ENTERTAINMENT-AUSTRALIA-MUSIC-AC-DC-FILES

KLAR: Ny teknologi skal ha gitt Brian Johnson troen på å komme tilbake som vokalist for rockebandet AC/DC.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Etter at «AC/DC»-vokalisten Brian Johnson i mars fikk beskjed av legene sine om at han risikerte å miste hørselen om han fortsatte å spille konserter, måtte rockebandet utsette sin USA-turne.

«Guns N'Roses»-vokalisten Axl Rose tok etter dette kontakt med bandet og meldte seg til tjeneste som gjestevokalist. I mai debuterte han på scenen i Lisboa.

Men nå skriver nettstedet Guitar Player at Brian Johnson snart være klar for scenen igjen.

Johnson skal nemlig ha testet en ny teknologi kalt Ambrose Diaphonic Ear Lens (ADEL), som minimerer sjansen for skade ved å filtrere lyd og fjerne statisk trykk.

Invitasjon

ADEL-teknologien er utviklet av Stephen Ambrose, som i mai publiserte en video der han inviterte Johnson til å teste innretningen.

– Ikke slutt å opptre. Hjelpen er underveis, skrev han.

Johnson avtalte dermed et møte med Ambrose der han ble positivt overrasket over resultatene. Selv om innretningen trenger å bli miniatyrisert for å passe i et øre, er Johnson klar på at ADEL lar han opptre på en scene igjen.

På Stephen Ambroses Facebook-side slapp Johnson følgende innlegg:

«Det VIRKER. Det bare virker og du kan ikke argumentere imot. Jeg ble rørt og overrasket over å kunne høre musikk på en måte jeg ikke har kunnet på flere år. Jeg kan nesten ikke vente til at teknologien er miniatyrisert så jeg kan bruke den i hver situasjon, fra normal kommunikasjon til å gå på bråkete restauranter og spille musikk på scenen», skriver han.

Usikkert comeback

Spørsmålet er om AC/DC ønsker å få tilbake Johnson før USA-turneen er over nå som Axl Rose har tatt over midlertidig som vokalist i bandet.

Det gjenstår ti konserter, men det er uansett uklart om teknologien vil bli ferdig i tide.

Når det kommer til fremtidige konserter har Axl Rose gjort det klart at han er dedikert til Guns N'Roses.

AC/DC har heller ikke vært uten uheldig saker de siste årene.

Tidligere i år ble eks-trommeslager Phil Rudd siktet for narkotikabestittelse og drapstrusler, og dømt til husarrest. I 2015 ble låtskriver og bror til Angus Young, Malcom, diagnostisert med demens.

Lørdag hadde Guns N' Roses-frontmann Axl Rose sin første opptreden som erstatter for AC/DCs Brian Johnson.

DEBUT: Her debuterer Axl Rose som vokalist i AC/DC.

Kulturstrøm

  • Vant pris under Oslo Runway

    Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

  • Den første filmplakaten

    Verdens første filmplakat skal selges på auksjon. Plakaten er for den første visningen av Lumière-brødrenes filmer i Paris in 1895, og markere dermed starten på den moderne filmepoken, skriver The Guardian. Plakaten er designet av Henri Brispot, og viser publikum på vei til å se bevegelige bilder på skjerm for aller første gang. Plakaten forventes solgt for over en halv million kroner.