Hopp til innhold

Får slakt i amerikansk storavis

Den «norske» filmen «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge» får hard medfart i USA. – Kan knapt kalles en film, skriver The New York Times' anmelder.

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

SLAKTES: Johnny Depp spiller rollen som kaptein Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Filmen får slakt av The New York Times' anmelder.

Foto: The Walt Disney Company Nordic

Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning

REGISSØRENE: Joachim Rønning og Espen Sandberg har laget «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge».

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Denne anmeldelsen vil bli kort og avvisende. I motsetning til filmen jeg skriver om, som er lidende lang.

Slik begynner omtalen av storfilmen «Pirates of the Caribben: Salazar's Revenge» i The New York Times, regissert av den norske duoen Espen Sandberg og Joachim Rønning.

Anmelder A.O. Scott fortsetter med kalle filmen for «noe tilnærmet det motsatte av underholdning».

Den amerikanske anmeldelsen ble først omtalt i VG.

– Kan knapt kalles en film

Sandberg og Rønning har tidligere blitt Oscar-nominert for sitt arbeid med filmen «Kon-Tiki». Denne gang får de altså knallhard medfart i en av USAs største aviser.

– Selv om noen betalte deg for å se den, ville filmen vært en svindel, skriver Scott, som er en av hovedanmelderne i The New York Times.

Og han fortsetter:

– For å være ærlig så kan dette knapt kalles en film.

«Pirates of the Caribben: Salazar's Revenge» kostet nærmere to milliarder kroner å lage, og veien til lerretet var ikke bare vært lett for de norske regissørene. Filmen ble blant annet utsatt i 2015 fordi Disney ikke var fornøyd med manuset. I mai i år skal ha hackere ha krevd en gigantisk løsepengesum for å ikke lekke filmen på nett før den offisielle premieren.

Bedre mottatt i Norge

Blant norske anmeldere er filmen tatt imot med mildere ord. Filmpolitiets Sigurd Vik skriver at filmen er en «sverdsvingende langspurt som holder høyt actiontempo i to tettpakkede timer», og triller terningkast fire.

Det gjør også VGs filmanmelder, Benedicte Tobiassen.

– Espen Sandberg og Joachim Rønning kan gi seg selv en velfortjent klapp på skuldra, for den femte filmen i serien kunne ikke vært særlig bedre, skriver hun.

Dagbladet triller terningkast tre.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter