Hopp til innhold
TikTok logo sammen med kinesiske og amerikanske flagg
Foto: Florence Lo / Reuters / NTB Scanoix

TikTok

Oppsummert

Den kinesisk-eide videoappen TikTok er en av verdens mest populære apper. Appen har imidlertid mange kritikere. Flere av dem frykter at Kina kan bruke appen til overvåkning og spionasje.

  • KrF vil forby TikTok i Norge

    KrF mener TikTok er en sikkerhetsrisiko og vil ha forbud mot den populære appen.

    Stortingsrepresentant for KrF, Kjell Ingolf Ropstad, mener trusselen fra Kinesiske myndigheter, som står bak appen, er alvorlig.

    – Det er en sikkerhetsutfordring at de kan få mye informasjon om norske brukere og kan bruke TikTok til å påvirke befolkningen og spre feilinformasjon, sier han.

    Unge Høyre-leder Ola Svenneby tok i forrige uke til orde for et totalforbud.

    Representantenes hus i USA har stemt for et krav om at at kinesiske eiere må selge seg ut av TikTok.

    TikTok logo på en mobil
    Foto: Kiichiro Sato / AP
  • USAs tidligere finansminister vil kjøpe TikTok

    Steven Mnuchin, USAs tidligere finansminister under Trump, sier torsdag at han vil sette sammen en gruppe av investorer for å kjøpe TikTok.

    Kommentaren kommer etter at Representantenes hus stemte for et krav om at kinesiske eiere av TikTok må selge seg ut av appen for å sikre uavhengighet fra kinesiske myndigheter. Hvis de ikke gjør dette, vil TikTok forbys fra å operere i USA.

  • E24: Ola Svenneby vil forby TikTok i Noreg

    Unge Høgre-leiar, Ola Svenneby, meiner TikTok burde blir forbode i Noreg. Det seier han til E24.

    Svenneby meiner appen kan vera ein trugsel mot nasjonal sikkerheit, og ynskjer at partiet hans skal gå inn for eit totalforbod mot TikTok på landsmøtet deira i juni.

    Onsdag stemte eit fleirtal i Representantenes hus i USA for eit mogleg TikTok-forbod der. Dei ynskjer at selskapet Bytedance, som eig appen, skal selje den til eit ikkje-kinesisk selskap.

    Både Svenneby og Unge Høgre er på TikTok. Han seier at sjølv om dei ynskjer å legge fram eit forslag om forbod kjem dei ikkje til å slutte å vera på appen.

    – TikTok er så dominerande at det vil vera ganske meiningslaust å ikkje vera til stades der. Viss Unge Høgre går inn for dette forslaget, kjem me framleis til å vera dobbeltmoralske og vera på TikTok, seier han.

    Ola Svenneby på Unge Høyres skolevalgvake
    Foto: Amanda Iversen Orlich / n649101
  • USA ett steg nærmere TikTok-forbud

    Representantenes hus i USA har onsdag stemt over et lovforslag som vil tvinge TikTok til å kutte båndene til kinesiske eiere – eller bli forbudt i landet.

    Lovforslaget skal nå ha fått flertall, og sendes videre til senatet, hvor det skal stemmes over på nytt. I senatet er flere imot lovforslaget.

  • USA skal stemme over TikTok-forbud

    Representantenes hus i USA skal stemme over et lovforslag som vil tvinge videoappen TikTok til å kutte båndene til kinesiske eiere – eller bli forbudt i USA. Det skriver NTB.

    Det er forventa at lovforslaget blir vedtatt, ettersom begge partiene har støttet det.

    Om det faktisk blir lov, avhenger derfor av avstemninga i Senatet – der flere er imot lovforslaget.

    Blir det stemt gjennom i Senatet, har også president Joe Biden lovet å godkjenne forslaget.

    Eierselskapet Bytedance eies 20 prosent av de kinesiske grunnleggerne og kinesiske investorer. 60 prosent eies av globale investorer og de siste 20 prosentene eies av de ansatte selv, ifølge Politico.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no