TikTok logo sammen med kinesiske og amerikanske flagg
Foto: Florence Lo / Reuters / NTB Scanoix

TikTok

Oppsummert

Den kinesisk-eide appen TikTok har blitt en av verdens mest populære apper. Den brukes til å lage og dele videoer på mellom 15 og 60 sekunder. Appen har imidlertid mange kritikere. Flere av dem frykter at Kina kan bruke appen til spionasje.

 • Advarer mot farlig sykkeltrend

  En sabotasjetrend sprer seg på TikTok. Den går ut på å løsne skruer på andres sykler, slik at det blir farlig å bruke de. Thomas Frydenlund på Gamletorvet Sport på Gjøvik sier til OA at folk burde følge ekstra med på syklene sine nå.

 • Mulige lovbrudd hos Tiktokere

  Forbrukertilsynet har avdekket skjult eller for dårlig markert reklame hos 24 av de meste kjente Tiktok-brukerne fra Norge. Blant dem er Marcus & Martinus, Amalie Olsen, Jennie Sofie Lie Pickl, Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Niklas «Bølgen» Paulsen. Flere av innleggene er fjernet, skriver VG.

 • TikTok-eier har doblet omsetningen

  Det kinesiske teknologiselskapet ByteDance, som blant annet eier appen TikTok, har nesten doblet omsetningen sin det siste året. Det skriver The Wall Street Journal. Omstetningen steg med 93 prosent prosent til 19 milliarder dollar.

  TikTok ByteDance
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Sjefen i Tiktoks eierselskap går av

  Bytedances grunnlegger Zhang Yiming går av som administrerende direktør i selskapet som blant annet eier Tiktok. De ansatte i det kinesiske selskapet fikk vite om avgjørelsen i et internt notat som Reuters har sett.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no