NRK Meny
Normal

– Skal gjøre alt for å utrydde hungersnøden

Sammen med Anna Anka ble hun kjent for Skandinavia gjennom programmet «Svenske Hollywoodfruer». Men Montazami har flere ambisjoner enn bare å stulle hjemme.

Video Maria Montazami på Skavlan

Maria Montazami på Skavlan

– Det eneste mannen min krever av meg, er at jeg hver morgen skal gå sammen med ham ut til garasjen med hans kaffe og lunsjveske, og vinke farvel når han kjører. Det gjør jeg hver eneste dag, forteller Maria Montazami som gjester Skavlan i kveld.

Hun opplevde eventyret mange drømmer om. I 1987 reiste Maria til Los Angeles som au pair, før hun etter hvert begynte å jobbe som servitør på en restaurant.

Der forelsket hun seg i restauranteieren, amerikansk-iranske Kamran Montazami.

De giftet seg, og herr Montazami jobbet seg raskt opp som en suksessfull forretningsmann. Dermed kunne Maria konsentrere seg på å være hjemme, føde barn og pynte i hjemmet, mens ektemannen sto for inntjeningen.

Elsker dusker

Anna Anka

Montazami ble sammen med Anna Anka (bildet) og Agnes-Nicole Winter kjent etter å ha åpnet hjemmene sine i «Svenske Hollywoodfruer».

Foto: Suslin, Maja / Scanpix

I 2009 startet TV3 programserien «Svenske Hollywoodfruer» der Montazami, sammen med Paul Ankas etter hvert så mye omtalte eksfrue Anna Anka og Agnes-Nicole Winter, åpnet sine hjem og lot et kamerateam dokumentere hverdagen deres.

De to andre fruene ga seg etter én sesong, men Montazami har til nå vært med i fire sesonger av serien, som har blitt den største suksessen svensk TV3 noensinne har laget.

Montazami har blitt kjent for sin forkjærlighet for å dekorere i heimen. I serien avslører hun at hun elsker pyntedusker.

– På dagen er barna på skolen og mannen på jobb. Jeg kan jo ikke bare late meg og gjøre noe helt uviktig. Man har jo forskjellige interesser, og jeg syns det er kjempegøy å dekorere og gjøre det fint, plukke blomster og sånn, forklarer Montazami til Fredrik Skavlan i kveldens program.

Se videointervju med Montazami øverst i artikkelen!

– Nå skal jeg gjøre alt for å utrydde hungersnøden

De siste årene har det imidlertid blitt mer enn bare dekorering på Montazami. Hun har gitt ut en egen kolleksjon med leppestifter og hundekopper, samt gitt ut en bok og en veskekolleksjon.

– Og ikke bare det, jeg er veldig hjelpsom og sjenerøs mot andre mennesker. Som da jeg samlet inn til kreftfondet. Og nå skal jeg gjøre alt for å utrydde hungersnøden, forteller Montazani.

Se hele intervjuet med henne i «Skavlan» på NRK1 i kveld klokken 21:25.

Til «Skavlan» kommer også den britiske feministen Caitlin Moran, evolusjonspsykologen Steven Pinker og komiker og forfatter Are Kalvø.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz