Hopp til innhold

– Vi ga hverandre lange klemmer

Ingrid Gjessing Linhave forteller at det var vemodig å spille inn sin siste «Nytt på nytt»-sending, men gleder seg til å gå i gang med sitt nye prosjekt.

Nytt på nytt

GIR SEG: Ingrid Gjessing Linhave har ledet «Nytt på nytt» med Jon Almaas og Knut Nærum siden 2013. Hun skal nå lede «Big Bang» med Knut Magnus Bergh.

I kveld spilte hun inn sin siste sending med Jon Almaas og Knut Nærum. Gjessing Linhave forteller at hun var spent før sending, men at det var en morsom innspilling.

– Jeg tror ikke jeg har vært så nervøs siden jeg var med for første gang, men jeg prøvde å nyte hvert sekund. Jeg hadde det veldig gøy.

Hvordan var det å ta farvel etter innspillingen?

– Vi ga hverandre lange klemmer, og hadde en liten feiring med sprudlevann etter vi var ferdig. Vi har jobbet så tett, men jeg har ikke rukket å bli lei av dem. Jeg er veldig begeistra for Jon og Knut.

– Det har vært livet mitt

Ingrid Gjessing Linhave tok over som programleder etter Linn Skåber i 2013, og føler hun har lært mye de siste to årene.

– Det har vært livet mitt. Jeg har lest aviser hele uka, og forberedt meg grundig før hver sending. Jeg var ikke vant med å lage vitser om statsbudsjettet, og føler jeg har gått en slags vitseskole. Jeg har våknet opp midt på natta og skrevet end morsomme ting jeg har kommet på.

Hun skal nå lede det populærvitenskapelige programmet «Big Bang» sammen med Kåre Magnus Bergh, og gleder seg til å ta fatt på sin nye oppgave.

– Siden jul har jeg hatt fokus på begge programmene, så det blir deilig å kun fokusere på «Big Bang» fremover. Jeg har allerede mange gode ideer, og vi skal snart begynne å spille inn programmet.

Hvem som tar over etter Ingrid Gjessing Linhave er ennå ikke kjent.

Linhaves siste «Nytt på nytt» ser du på NRK1 fredag kl 20.55. Gjester er Anne Lindboe og Shahzad Rana.

Etter 400 Nytt på Nytt-sendinger, deler deltakerne sine beste minner med oss.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters