Demonstrerte mot Trump

Lørdag marsjerte hundrevis av demonstranter i New York for å vise sin avsky mot Donald Trump, før hans opptreden i «Saturday Night Live».

Trump SNL Protest

RASISME ER INGEN SPØK: Hundrevis av demonstranter møtte opp for å protestere mot Donald Trump mens han opptrådte som gjesteprogramleder i «Saturday Night Live» lørdag.

Foto: Patrick Sison / Ap

Med bannere, slagord og Trump-dukker vandret demonstrantene nedover Fifth Avenue til NBC Studios på Rockefeller Center i New York for å protestere mot Donald Trump.

Det er ikke første gang Trump er gjesteprogramleder i «Saturday Night Live», ett av USAs mest kjent – og anerkjente – komiprogrammer.

Trump er ikke kjent for å være beskjeden, og som han selv sa i åpningsreplikken:

– Som dere vet har mange av «de store» ledet dette showet, blant andre meg, i 2004.

– Rasisme er ingen vits

Utenfor ropte demonstrantene slagord, inkludert «Rasisme er ingen vits!», og løftet en dukke som forestilte ifølge deadline.com.

Den styrtrike, republikanske presidentkandidaten har gjort ulovlig innvandring til et av hovedpunktene i sin valgkamp og har ytret at om han blir president vil han kaste ut alle ulovlige immigranter.

I tillegg innledet han sin valgkamp i juni med å beskylde mexicanske innvandrere til USA for å være kriminelle. Han anklaget også Mexico for å sende sine narkosmuglere og voldtektsmenn til USA.

– Trump er en rasist!

Etter en liten introduksjon ble presidentkandidaten avbrutt ved at noen ropte Trump er en rasist!, fra sidelinja.

Det viste seg å være komiker Larry David.

Jeg hørte at om jeg roper det, så gir de meg 5000 dollar, spøkte han og siktet til Latino-grupperinger som er rasende etter Trumps uttalelser om mexicanske innvandrere.

– Som businessmann respekter jeg det, svarte Trump.

Tidligere har Trump sagt at det er en stor ære å bli spurt om å være gjesteprogramleder i «Saturday Night Live».

– Noe av grunnen til at jeg opptrer her, er at jeg kan ta en vits. Gjennom årene har de gjort mye for å latterliggjøre meg i dette showet, som har vært en katastrofe for meg. Bare se på denne typen, sier Trump. Og inn kommer en dobbeltgjenger i karakter med trutmunn og tupé, til publikums store fornøyelse.

Kulturstrøm