Hopp til innhold

Musikere til Trump: Slutt å bruke vår musikk!

Trump digger både Aerosmith, R.E.M. og Neil Young. De digger ikke ham.

Lithuania Aerosmith Steven Tyler,

IKKE FORNØYD: Steven Tyler i Aerosmith er ikke fornøyd med å bli brukt under Donald Trump sin valgkamp.

Foto: Mindaugas Kulbis / Ap

Allerede i 2014 tvitret den republikanske presidentkandidaten at han er særs glad i Aerosmith, og har siden brukt låten «Dream on» fra 1973 i valgkampen.

Laster Twitter-innhold

Misliker låtvalg I

Aerosmith, på sin side, er ikke like glad i Donald Trump, og nå har bandets advokater for andre gang klaget på låtvalget hans. Den første advarselen fikk Trump etter et valgmøte i august, ifølge danske Politiken.

«Trump for president-kampanjen har ikke vår klients tillatelse til å bruke «Dream On» eller noe annet av vår klients musikk i forbindelse med sin kampanje. Det gir et feilaktig inntrykk av at han (Steven Tyler), er forbundet med, eller støtter Trumps kandidatur», står det i brevet, som er gjengitt i Hollywood Reporter.

Misliker låtvalg II

Den canadiske rockestjernen Neil Young mislikte sterkt at Donald Trump brukte hitlåten «Rockin' in the Free World» da han lanserte sitt presidentkandidatur i vår.

Få timer senere sendte Neil Young ut en kunngjøring der han tok kraftig avstand fra Trumps valg av hans hitlåt fra 1989:

«Han hadde ikke tillatelse til å bruke Rockin' In The Free World i forbindelse med at han kunngjorde sitt kandidatur,» het det i kunngjøringen fra 69-åringen.

Misliker låtvalg III

Også R.E.M. har latt seg irritere over presidentkandidatens musikksmak. Ved et valgmøte i Washington tidligere i år forlot Trump scenen til tonene av den legendariske R.E.M.-låten« It's the end of the world as we know it (and I feel fine)». Det lot bandet ikke passere ukommentert:

«Vi har hverken gitt tillatelse til eller tolererer bruken av vår musikk på dette politiske arrangementet og ber disse kandidater om å droppe det. Samtidig må vi huske på at det er saker med større viktighet som står på spill her», skrev bandet på sin Facebook-konto den gangen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.