Musikere til Trump: Slutt å bruke vår musikk!

Trump digger både Aerosmith, R.E.M. og Neil Young. De digger ikke ham.

Lithuania Aerosmith Steven Tyler,

IKKE FORNØYD: Steven Tyler i Aerosmith er ikke fornøyd med å bli brukt under Donald Trump sin valgkamp.

Foto: Mindaugas Kulbis / Ap

Allerede i 2014 tvitret den republikanske presidentkandidaten at han er særs glad i Aerosmith, og har siden brukt låten «Dream on» fra 1973 i valgkampen.

Laster Twitter-innhold

Misliker låtvalg I

Aerosmith, på sin side, er ikke like glad i Donald Trump, og nå har bandets advokater for andre gang klaget på låtvalget hans. Den første advarselen fikk Trump etter et valgmøte i august, ifølge danske Politiken.

«Trump for president-kampanjen har ikke vår klients tillatelse til å bruke «Dream On» eller noe annet av vår klients musikk i forbindelse med sin kampanje. Det gir et feilaktig inntrykk av at han (Steven Tyler), er forbundet med, eller støtter Trumps kandidatur», står det i brevet, som er gjengitt i Hollywood Reporter.

Misliker låtvalg II

Den canadiske rockestjernen Neil Young mislikte sterkt at Donald Trump brukte hitlåten «Rockin' in the Free World» da han lanserte sitt presidentkandidatur i vår.

Få timer senere sendte Neil Young ut en kunngjøring der han tok kraftig avstand fra Trumps valg av hans hitlåt fra 1989:

«Han hadde ikke tillatelse til å bruke Rockin' In The Free World i forbindelse med at han kunngjorde sitt kandidatur,» het det i kunngjøringen fra 69-åringen.

Misliker låtvalg III

Også R.E.M. har latt seg irritere over presidentkandidatens musikksmak. Ved et valgmøte i Washington tidligere i år forlot Trump scenen til tonene av den legendariske R.E.M.-låten« It's the end of the world as we know it (and I feel fine)». Det lot bandet ikke passere ukommentert:

«Vi har hverken gitt tillatelse til eller tolererer bruken av vår musikk på dette politiske arrangementet og ber disse kandidater om å droppe det. Samtidig må vi huske på at det er saker med større viktighet som står på spill her», skrev bandet på sin Facebook-konto den gangen.

"While we do not authorize or condone the use of our music at this political event, and do ask that these candidates...

Posted by R.E.M. on Wednesday, September 9, 2015

Kulturstrøm

  • Avis må trykke Meghan-notis

    Den britiske avisa Mail on Sunday må trykke en notis på forsiden om at Meghan Markle vant sitt søksmål mot avis-konsernet. Avisa er dømt for å ha krenket privatlivet og opphavsretten til hertuginnen da de trykket et brev til hennes far.

  • Mener utbytte er «umusikalsk»

    Kunstnerorganisasjonen Creo etterlyser utbyttebegrensninger for arrangører som mottar koronastøtte. Fem arrangører delte ut til sammen 21 millioner kroner i utbytte i fjor til sine eiere, samtidig som de mottok nesten 50 millioner kroner i støtte fra Staten. Det skriver Klassekampen.