NRK Meny
Normal

Nytt på nytt-Ingrid til NRK.no: – Jeg føler meg som dronning Sonja

Ifølge Ingrid Gjessing Linhave gir «Nytt på nytt»-debuten henne følelsen av å være dronning Sonja, ha første dag på skolen og det å få ny kjæreste. Nå er det like før startskuddet går, og hun grugleder seg.

Ingrid Gjessing Linhave i Nytt på nytt

Ingrid Gjessing Linhave i Nytt på nytt-kulissene. Nå er hun snart klar for første sending.

Foto: Camilla Veka/NRK

Fredag får vi for første gang se Ingrid Gjessing Linhave som nytt medlem i «Nytt på nytt»-panelet. I vår ble det kjent at hun skulle ta over etter at komiker og skuespiller Linn Skåber takket for seg etter seks år i programmet. Linhave synes det er skummelt å skulle sitte i stolen etter nettopp Skåber.

– Jeg har blitt spurt før om hvem som er den aller morsomste jeg vet om, og det er jo henne. Jeg setter meg i den samme stolen hun har hatt, med dyp respekt for den hun er og hvor flink hun er. Men jeg har snakket en del med henne nå i forkant. Hun har sagt at hun ville at jeg skulle overta jobben, så det gir både ro og trygghet, sier Ingrid Gjessing Linhave til NRK.no.

Nå har hun jobbet med programmet i fire uker, og innrømmer at hun føler seg som dronning Sonja.

– Der var hun, en pike av folket, og så ble hun fridd til av kong Harald. Ja, jeg har litt den følelsen, sier hun.

Tvillingbroren til Jon

Linhave hygger seg med Knut og Jon, og synes de nå er i ferd med å bli en trio. Men hun har kjent veldig på «første skoledag»-følelsen.

– Jeg merket da jeg møtte dem de første gangene at jeg ville være helt lik dem. Vi var på et seminar i våres hvor jeg plutselig så at jeg var helt likt kledd som Jon. Jeg ble tvillingbroren hans. Men jeg er ute av den fasen, så nå går jeg med skjørt, sier Linhave og ler.

Se den aller, aller første bakomfilmen av «Nytt på Nytt»-gjengen og hvordan Linhave ønskes velkommen. (Saken fortsetter etter klippet)

Bli med bak kulissene i Nytt på Nytt-redaksjonen, der Ingrid Gjessing Linhave er nytt medlem og lagleder. (Eller Inger Gjesing Lynhodet, som Jon Almaas og Knut Nærum kaller henne.)

Den aller, aller første bakomfilmen av Nytt på Nytt-gjengen.

Alt av råd hun har fått etter at hun ble klar for jobben suger hun til seg, og sier hun føler hun sitter i et «Nytt på nytt»-høydehus. Snart klar for dyst. Et av de gjennomgående rådene har vært at hun må være seg selv. Det har ført til en aldri så liten «identitetskrise».

– Det er mer det jeg kaver med denne uken. Hvem er jeg? Det er litt som å få seg en ny kjæreste. Du begynner å lure på hvorfor han liker akkurat deg. Helst vil du ha en liste med argumenter for hva som er bra, og helst også en liste med det som er negativt, så kan du prøve å spille rollen som deg selv uten å tråkke i salaten første daten, forteller hun.

På gulvet med latterkrampe

Linhave har gjestet Nytt på nytt én gang tidligere, da på lag med Thomas Seltzer fra «Trygdekontoret». Det endte i fullstendig latterkrampe. Hun tror publikum kan regne med mye latter på innspilling utover høsten.

– Jeg tipper jeg kommer til å ha ganske mye latterkrampe, men at det ikke nødvendigvis blir med i programmet. Man kan ikke ha latterkrampe hele tiden, såpass forstår jeg. Men av type er jeg en som ler og smiler mye, sier hun og legger til:

– Folk skulle visst hvordan det egentlig var da jeg fikk latterkrampe sist. Det er masse som ikke ble med i programmet. Det var galskap og Thomas Seltzer var klin gær’n. Han dro det så langt, og det satt folk i publikum og gråt av latter også.

Se latterkrampe-anfallet i videoen under. (Saken fortsetter etter klippet)

Ingrid Gjessing Linhave knekker fullstendig sammen i Nytt på nytt.

Latterkrampe i Nytt på Nytt

Hun forteller at familie, venner og alle redaksjoner hun har jobbet i er vant med at hun regelmessig ligger på gulvet med latterkrampe. Noen ganger har hun måttet kjøre inn til siden fordi hun får latterkrampe mens hun kjører bil.

– Jeg har for eksempel måttet stoppe bilen i busslommer fordi jeg ler så mye når jeg kommer på noe, eller ser noe for meg, innrømmer hun.

Å ha vært gjest tidligere tror Linhave er en fordel nå som hun skal tre inn som fast medlem i «Nytt på nytt»-panelet. Hun tror den store utfordringen i jobben blir å være med å skape et program som er like godt som det alltid har vært.

– Hvis jeg ikke hadde sittet der før, så hadde jeg jo tenkt det jeg tenkte før jeg var gjest. Og det var at dette er livsfarlig, sier hun.

Fra en lykkeboble til en annen

Linhave har tidligere vært programleder i «Nitimen» på NRK P1, og har også vært programleder på TV-skjermen for «Idol» og «Kvelden før kvelden». Nå forbereder hun seg på mye jobb fremover, og synes det er deilig med en annerledes jobbhverdag.

– Det er deilig at det også her er rytme og rutiner. Det elsker jeg. Jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb. Igjen denne dronning Sonja-følelsen. At jeg føler meg så innmari heldig, sier hun, og legger til:

– Og etter flere år med radiojobbing gir det luksusfølelse å for eksempel bruke tid på å prøve kjoler og tenke hårfrisyre. I radioen har jeg til tider sett ut som et troll, forteller Linhave.

Ikke noe skjult kamera

Først denne uken ble det virkelig for Linhave at hun faktisk skal være med i «Nytt på nytt» fremover, og hun synes det er utrolig gøy å være i gang og at de nå er en samlet redaksjon.

– Nå har jeg og redaksjonen begynt å skrive vitser, og i dag har jeg og tekstforfatterne eltet og knadd valgstoff. Nå er det hele blitt virkelig. Alle er på plass, vignetten er spilt inn og bildene av Linn er byttet ut med bildene av meg. Da er det ikke lenger mulighet for at det er skjult kamera, sier hun.

Likevel er hun nervøs for premieren, hun vil jo gjøre en god jobb. Men hun ser klart for seg hvordan en perfekt slutt på en arbeidsdag kan være.

– Det hadde vært utrolig deilig hvis jeg går fra jobb med Jon og Knut en kveld i oktober. Kanskje vi bare går helt stille, og Jon og Knut har like klær som meg, og så klapper de meg på skulderen og sier, «Fy søren, i dag var det gøy!». At jeg liksom bare er i gjengen. Vi trenger ikke si så mye, men vi bare går rolig fra NRK i samme rytme, sier Linhave.

Nå håper hun at hun allerede første program sitter der og føler at hun hører hjemme.

– Det hadde jo vært drømmen, men jeg håper alle gir meg litt tid. Jon og Knut er derimot avslappet. De sier jeg er under opplæring, forteller Linhave.