Hopp til innhold

Hun tar over i Nytt på nytt

Forrige gang hun var med i Nytt på Nytt fikk hun latterkrampe. Nå skal Ingrid Gjessing Linhave bli ny fast paneldeltaker i Nytt på nytt etter Linn Skåber.

Se det første intervjuet med Ingrid her.

Se det første intervjuet med Ingrid Gjessing Linhave her.

Ingrid Gjessing Linhave

Ingrid Gjessing Linhave blir ny fast paneldeltaker i Nytt på nytt.

Foto: Julia Naglestad / NRK

I går ble det klart at Linn Skåber velger å gi seg som paneldeltaker i Nytt på nytt, og i dag slippes nyheten om at Ingrid Gjessing Linhave tar over.

Hun blir en av tre faste deltakere i det populære programmet, sammen med programleder Jon Almaas og Knut Nærum. Det er en oppgave hun tar fatt på med stor respekt.

– Det går jo ikke an å ikke ha prestasjonsangst, men jeg har hatt tid til å ruge på ideen. Jeg skjønte ikke hvorfor de ville ha meg, men de klarte å berolige meg raskt. Men hodet har vært helt proppet med dette en god stund, sier Linhave og viser frem et par skjelvende hender.

– Livet mitt kommer til å forandre seg

Hun møter NRK.no etter at hun har tatt bilder med sine nye kollegaer i studioet der Nytt på nytt spilles inn.

– Livet mitt kommer til å forandre seg jobbmessig. Da jeg hilste på han nye kringkastingssjefen, hilste han ikke tilbake. Jeg er ikke vant til at sjefene kan navnet mitt, så man blir nok litt mer synlig nå.

I fjor høst var hun gjest for første gang, noe hun trodde skulle bli skummelt.

– Da var Jon Almaas og Knut Nærum veldig snille og hyggelige med meg, så de ga et godt inntrykk. Derfor håper jeg at det samme vil skje til høsten.

Nytt på Nytt

Ingrid Gjessing Linhave blir en av tre faste deltakere i Nytt på Nytt sammen med Jon Almaas og Knut Nærum nå som Linn Skåber forsvinner ut.

Foto: NRK

Bytta ut om seks år?

Hun skal nå sitte i stolen som Anne-Kat. Hærland og Linn Skåber har underholdt millioner av nordmenn i tidligere.

Hun gleder seg til å komme på fornavn med sine nye kolleger. At hun er den tredje blonde damen i rekken som skal sitte i panelet med Jon og Knut kommenterer hun slik:

– Nå har jeg seks år på å venne meg til at jeg også skal byttes ut. Jeg har akkurat farga håret, så jeg tror de er fornøyd, sier hun spøkefullt.

Fikk latterkrampe

Linhave er programleder i Nitimen i NRK P1, men er også et kjent TV-fjes. Hun var i fjor programleder i Sommeråpent på NRK1, en jobb hun skal gjenta også i år, sammen med en rekke andre NRK-profiler.

Hun ledet også det populære Kvelden før kvelden på lille julaften i fjor, og har vært programleder i Idol på TV 2.

Høsten 2012 var hun deltaker i programmet som gjesten til Thomas Seltzer. Da fikk hun problemer med å holde latteren tilbake.

Ingrid Gjessing Linhave knekker fullstendig sammen i Nytt på nytt.

Latterkrampe i Nytt på Nytt

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)