Hopp til innhold

– DAB-salget vil eksplodere

Selv før det endelig ble avgjort i går at DAB-utrullingen skjer som planlagt neste år, ser elektronikkjedene en stor økning i salg av både radioer og tilbehør til bil.

Bilradio stilt inn på radiokanalen NRK P3

TRENGER UTSTYR: Bilradioer som denne må fra og med neste år ha et DAB+-adapter for å fungere. Kort tid før jul merker elektronikkjedene at folk forstår at de trenger det.

Foto: Sun Iren Bjørnås / NRK

– Det er mange som snakker om at DAB+ apparat, både når du snakker om vanlige radioapparat og DAB+-utstyr til bilen, kan bli én av de største julevinnerne i 2016.

Det sier Øystein Schmidt, som er kommunikasjonssjef i Lefdal og Elkjøp.

Etter en lengre politisk debatt i går vedtok Stortinget den endelige avslutningen å begynne slukkingen av FM-nettet som planlagt i januar neste år.

– Hektisk DAB-måned

Øystein Schmidt

FORVENTER STORSALG: Kommunikasjonssjef i Elkjøp og Lefdal, Øystein Schmidt, sier at de går mot en hektisk måned der det vil være mye nysgjerrighet rundt og salg av DAB-radioer og tilbehør til bil.

Foto: Presse / Elkjøp

At det snart blir stille på FM-nettet merkes hos elektronikkvare-kjedene. De tror at mange nordmenn vil legge både radioapparater og tilbehør under juletreene i år.

– Mange har begynt å forstå at de ikke kan høre radio på vei til jobb hvis de ikke har riktig utstyr, og det ser vi i det som er en kraftig oppgang i salget, sier Schmidt og utdyper:

– November-salget er 130 prosent høyere enn på samme tid i fjor, så det meste tyder på at desember blir en virkelig hektisk DAB-måned for oss.

Men de er ikke de eneste som merker den økte interessen for DAB-radioutstyr.

Tror salget vil ta av

Stian Gihle er presse- og informasjonssjef i PSA Norge – et franskt bilkonsern for Peugeot og Citroën/DS – og forteller at forespørslene fra kunder har vært lav relativt lenge.

Men i løpet av høsten har det blomstret.

– Det har vært mye medieomtale om DAB og slukking av FM-nettet, og folk flest engasjerer seg jo for det mediene skriver om, sier han.

– Vi får spørsmål om det fra kundene våre, og når folk med biler på verksted blir informert om at det nærmer seg slukking får de tilbud om å oppgradere utstyret i bilen.

For når FM-nettet begynner slukkingen 11. januar tror han det vil ta av.

– Når FM fysisk slukkes er jeg sikker på at interessen og salget vil eksplodere.

Kulturstrøm

 • Bruce Springsteen legger til ny konsert i Norge etter stor etterspørsel

  Bruce Springsteen legger til en ny konsert i Norge etter det arrangører betegner som «ekstrem etterspørsel» fra publikum.

  – Interessen og forsalget slår alt av tidligere konserter med Bruce Springsteen. Derfor stort å kunne lansere ytterligere en konsert i Oslo, skriver Live Nation i en pressemelding.

  Det er billetter lagt ut i forsalget som solgte ut umiddelbart, skriver arrangøren.

  De to konsertene spilles 30. juni og 2. juli 2023.

 • Pris for saker om feilopererte

  NRK Sørlandet har vunnet en pris blant regionale mediehus i Europa for sakene om «De feilopererte» ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord.

  Prisen fra bransjeorganisasjonen Circom ble delt ut i Irland torsdag kveld.

  Nyhetssjef Jon Anders Møllen og journalistene Siv Kristin Sællmann og Kari Jeppestøl Arntzen tok i mot prisen i kategorien for undersøkende journalistikk.

  NRK Sørlandet vant Circom pris for de feilopererte
  Foto: Circom
 • ABBA på premiere i London

  For første gang på 36 år var det svenske bandet ABBA å se på rød løper på Queen Elizabeth Olympic Park i London torsdag. Gruppa som består av Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad, var samlet i forbindelse med premieren på Abba Voyage-konserten, som er et digitalt sceneshow. Også det svenske kongeparet deltok på premieren, skriver Aftonbladet.

  ABBA samlet på rød li forbindelse med premieren på Abba Voyage i London, torsdag 26. mai 2022.
  Foto: Alberto Pezzali / AP