NRK Meny
Normal

1,3 millioner så Frankrike slå Island

Tre av fire TV-tittere fulgte med da Islands VM-håp ble knust av Frankrike søndag kveld. Dermed er kvartfinalen EMs mest sette kamp så langt.

Frankrike - Island

REKORD: Islands kamp mot den franske overmakten ble fulgt av rekordmange TV-seere søndag.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Det viser ferske tall fra TNS Gallups TV-måling mandag.

Våre nordiske naboer ble en plutselig EM-favoritt da de mot alle odds slo England i åttendedelsfinalen forrige uke.

Søndag kveld var det imidlertid slutt på medvinden, da EM-laget ble slått 5–2 av Frankrike.

I snitt fulgte 1.268.000 norske TV-seere Islands nederlag. Det gjør det til EMs mest sette kamp så langt, tett fulgt av åttendedelsfinalen mot England, som ble fulgt av 1.257.000.

Allerede ved pause ledet Frankrike solide 4–0. Tallene viser likevel at de fleste seerne ble med også gjennom andre omgang.

Mens 1,335 millioner – hele 77 prosent av det TV-seende publikum – så første omgang, var tallet for andre omgang 1,195 millioner, en markedsandel på 72 prosent.

EMs mest sette kamper

Kanal

Kamp

Seere

Markedsandel

NRK1

Kvartfinale Frankrike – Island

1.268.000

75%

NRK1

Åttendedelsfinale England - Island

1.257.000

72%

TV 2

Kvartfinale Tyskland - Italia

1.045.000

65%

NRK1

Kvartfinale Wales - Belgia

992.000

64%

TV 2

Kvartfinale Polen - Portufal

831.000

63%

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters