Hopp til innhold

- En divisjon opp

Sondre Lerche er klar for David Letterman Show. - Det er en divisjon opp, fastslår Sondre Lerches manager.

Sondre Lerche på Bergenfest, 2007

Sondre Lerche skal synge og spille for David Letterman og hans seere tirsdag kveld.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Tirsdag kveld er Sondre Lerche gjest hos David Letterman i forbindelse med at han har laget all musikken til en kommende Hollywood-film . Dette kan bety at Lerche står foran et gjennombrudd som artist i USA.

Dette mener hans manager Jørgen Thue er ett steg opp i forhold til hva han har oppnådd i USA tidligere.

- En talkshowdivisjon opp

- Det er en divisjon opp, sier Jørgen Thue, fra Stageway til VG.

- For tre år siden opptrådte jeg på Conan O'Brian Show på NBC. Det var veldig morsomt, men Letterman er en talkshowdivisjon opp. Det er jo et veldig ikonisk program. Jeg gleder meg veldig, forteller Lerche til avisa.

David Letterman fra "The Late Show"

David Lettermans 'Late Show' er et av de aller største i USA. Nå skal Sondre Lerche være gjest.

Foto: J P FILO / AP

Bergenseren skal fremføre sangen «To Be Surprised» fra albumet til Touchstone Pictures-filmen «Dan In Real Life», hvor han har skrevet all musikk – i alt 16 sanger.

- Godt mottatt

- Jeg har nå sett filmen et par ganger på såkalte visninger med publikum til stede. Både filmen og musikken er blitt meget godt mottatt, sier Lerche til VG.

- Det føles en smule absurd å se seg selv på et digert kinolerret. Jeg spiller sammen med bandet mitt, Faces Down, mens Juliette Binoche og Steve Carrel danser sammen. Helt sprøtt, mener Lerche.

Sondre Lerche vil også være på plass når filmen har premiere i Hollywood 24. oktober. To dager senere har den premiere på vanlige kinoer i USA.

- Rød løper og hele pakken

- Det blir rød løper og hele pakken. Jeg gleder meg til å møte alle som har jobbet med filmen. Like morsomt blir det på festen etterpå, tror Lerche.

Det nye filmalbumet til Lerche kommer i salg i Norge 29. oktober.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.