Pet Shop Lerche

Sondre Lerche samarbeider med Pet Shop Boys på ny låt.

Sondre Lerche på Bergenfest 2007
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Pet Shop Boys på Bergenfest 2007
Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Les også: Sliten, men slagferdig

Alt om Sondre Lerche !

Sondre Lerche har blitt kompis med Pet Shop Boys. På et senere album vil han ha med en låt han har skrevet sammen med synthlegendene.

Sondre Lerche ble kjent med Neil Tennant og Chris Lowe i utgangspunktet fordi de er på samme plateselskap.

Fikk skryt av Tennant

- Jeg husker ikke helt hvordan vi ble kjent, men vi er på samme plateselskap og da jeg ga ut min første plate i England gjorde den det ikke noe bra der i det hele tatt, men den eneste jeg vet at virkelig likte den der er Neil Tennant i Pet Shop Boys som snakket om den i flere intervjuer, forteller Sondre Lerche til Musikknytt i NRK P1.

Men bekjentskapet har også resultert i noe mer konkret musikalsk.

- Så vi traff hverandre ved en tilfeldighet på et arrangement og jeg har vært og sett dem live flere ganger. Og vi har en låt som jeg har skrevet som vi har forsøkt å spille inn en demo på sammen, sier Lerche.

Må ha det rette albumet

Pet Shop Boys spilte på Begenfest fredag kveld, men Sondre Lerche gikk glipp av konserten fordi han selv spilte i Stavanger.

Det er imidlertid noe uklart når låta han har samarbeidet med supergruppa på kommer ut.

- For meg gjelder det å finne et album der den låten vil passe best inn. Og foreløpig har den ikke passet inn på de platene jeg har laget. Jeg har lyst til å lage den platen. Men jeg har så mange sanger, så de som blir ferdig først kommer på plate først.

Mer dansbart

- Men du kommer vel ikke til å lage noen synth-plate?

- Nei, det vil ikke bli noen Pet Shop Boys-plate, men jeg kunne tenke meg å lage en mer dansbar plate, forteller Sondre Lerche.

NB: Lørdag kveld spilte Sondre Lerche på Bergenfest, og konserten hører du om igjen i NRK P1s nettradio !

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.