Hopp til innhold

Pet Shop Lerche

Sondre Lerche samarbeider med Pet Shop Boys på ny låt.

Sondre Lerche på Bergenfest 2007
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Pet Shop Boys på Bergenfest 2007
Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Les også: Sliten, men slagferdig

Alt om Sondre Lerche !

Sondre Lerche har blitt kompis med Pet Shop Boys. På et senere album vil han ha med en låt han har skrevet sammen med synthlegendene.

Sondre Lerche ble kjent med Neil Tennant og Chris Lowe i utgangspunktet fordi de er på samme plateselskap.

Fikk skryt av Tennant

- Jeg husker ikke helt hvordan vi ble kjent, men vi er på samme plateselskap og da jeg ga ut min første plate i England gjorde den det ikke noe bra der i det hele tatt, men den eneste jeg vet at virkelig likte den der er Neil Tennant i Pet Shop Boys som snakket om den i flere intervjuer, forteller Sondre Lerche til Musikknytt i NRK P1.

Men bekjentskapet har også resultert i noe mer konkret musikalsk.

- Så vi traff hverandre ved en tilfeldighet på et arrangement og jeg har vært og sett dem live flere ganger. Og vi har en låt som jeg har skrevet som vi har forsøkt å spille inn en demo på sammen, sier Lerche.

Må ha det rette albumet

Pet Shop Boys spilte på Begenfest fredag kveld, men Sondre Lerche gikk glipp av konserten fordi han selv spilte i Stavanger.

Det er imidlertid noe uklart når låta han har samarbeidet med supergruppa på kommer ut.

- For meg gjelder det å finne et album der den låten vil passe best inn. Og foreløpig har den ikke passet inn på de platene jeg har laget. Jeg har lyst til å lage den platen. Men jeg har så mange sanger, så de som blir ferdig først kommer på plate først.

Mer dansbart

- Men du kommer vel ikke til å lage noen synth-plate?

- Nei, det vil ikke bli noen Pet Shop Boys-plate, men jeg kunne tenke meg å lage en mer dansbar plate, forteller Sondre Lerche.

NB: Lørdag kveld spilte Sondre Lerche på Bergenfest, og konserten hører du om igjen i NRK P1s nettradio !

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen