Hopp til innhold

Pet Shop Lerche

Sondre Lerche samarbeider med Pet Shop Boys på ny låt.

Sondre Lerche på Bergenfest 2007
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Pet Shop Boys på Bergenfest 2007
Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Les også: Sliten, men slagferdig

Alt om Sondre Lerche !

Sondre Lerche har blitt kompis med Pet Shop Boys. På et senere album vil han ha med en låt han har skrevet sammen med synthlegendene.

Sondre Lerche ble kjent med Neil Tennant og Chris Lowe i utgangspunktet fordi de er på samme plateselskap.

Fikk skryt av Tennant

- Jeg husker ikke helt hvordan vi ble kjent, men vi er på samme plateselskap og da jeg ga ut min første plate i England gjorde den det ikke noe bra der i det hele tatt, men den eneste jeg vet at virkelig likte den der er Neil Tennant i Pet Shop Boys som snakket om den i flere intervjuer, forteller Sondre Lerche til Musikknytt i NRK P1.

Men bekjentskapet har også resultert i noe mer konkret musikalsk.

- Så vi traff hverandre ved en tilfeldighet på et arrangement og jeg har vært og sett dem live flere ganger. Og vi har en låt som jeg har skrevet som vi har forsøkt å spille inn en demo på sammen, sier Lerche.

Må ha det rette albumet

Pet Shop Boys spilte på Begenfest fredag kveld, men Sondre Lerche gikk glipp av konserten fordi han selv spilte i Stavanger.

Det er imidlertid noe uklart når låta han har samarbeidet med supergruppa på kommer ut.

- For meg gjelder det å finne et album der den låten vil passe best inn. Og foreløpig har den ikke passet inn på de platene jeg har laget. Jeg har lyst til å lage den platen. Men jeg har så mange sanger, så de som blir ferdig først kommer på plate først.

Mer dansbart

- Men du kommer vel ikke til å lage noen synth-plate?

- Nei, det vil ikke bli noen Pet Shop Boys-plate, men jeg kunne tenke meg å lage en mer dansbar plate, forteller Sondre Lerche.

NB: Lørdag kveld spilte Sondre Lerche på Bergenfest, og konserten hører du om igjen i NRK P1s nettradio !

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober