Kveitebollar frå Ingrid Espelid Hovig Ingenting er så godt som nysteikte, luftige og lette kveitebollar. Denne oppskrifta slår aldri feil, vel å merke viss vi berre gir gjærdeigen lun nok atmosfære og god nok tid til å utvikle seg.
Kransekake Til jul, bursdag, konfirmasjoner og bryllup hører kransekaken hjemme på kakebordet. Her får du Ingrid Espelid Hovig sin oppskrift og tips.
Pitabrød I Fjernsynskjøkkenet i 1989 var pitabrød «noe de unge var begeistra for». Her er Ingrid Espelid Hovigs oppskrift.
Fylte kniplingskåler Elegant dessert med sprø, tynne skåler med vaniljekrem, bær og sabayonnesaus. Om du vil kan du avslutte med skibrenneren på toppen. Alt kan gjerast klar dagen før desserten skal serverast.
Dansk and til jul I Danmark er and ein del av juletradisjonane. Stekt and blir servert med raudkål, brun saus og det danskane kallar brunede kartofler. Ingrid Espelid Hovig har vore på besøk hos danske Kirsten Askheim.
Svensk vørterbrød Før i tida vart det brukt vørter etter ølbrygging i dette brødet, som mange bakar til jul i Sverige.
Gomme Gomme er et slags pålegg som brukes som tilbehør til lefse og vafler. Gommen lages av helmelk og kefir som kokes lenge. Den finnes i mange varianter over hele landet, men akkurat denne er fra Helgeland.
Fårikål frå Fjernsynskjøkkenet, 1980 I 1980 skulle det vere mykje meir kål i fårikålen enn dei fleste brukar i dag. Få oppskrifta frå Ingrid Espelid Hovig her.
Eggnog Eggnog er en slags eggedosis med krem, som gjerne blandes med alkohol når den serveres til voksne.